Δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα για τη ΝΕΡΙΤ

Σχεδόν απίθανο θεωρούν παράγοντες της αγοράς που διατηρούν στενές σχέσεις τόσο… με την πραγματικότητα όσο και με τα κέντρα εξουσίας, να λειτουργήσει η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. στις 15 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος είναι προφανής: Δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα για μια σειρά ενέργειες που προηγούνται εκ του νόμου αλλά και από την ίδια τη διαδικασία:

α) η παραλαβή, παράδοση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των γραφείων και εγκαταστάσεων του Ραδιομεγάρου και όπου στεγάζονταν υπηρεσίες της ΕΡΤ

και βρίσκονται σε κατάληψη

β) πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης έως 2.000 εργαζομένων στον μεταβατικό φορέα με την προκήρυξη να μην έχει καν δημοσιευθεί ακόμη.

γ) θα πρέπει να στελεχωθεί η ΝΕΡΙΤ με προσωπικό έως 1.200 άτομα με διαγωνιστική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ και μοριοδότηση για τις ειδικότητες εκτός ΑΣΕΠ (δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, λογοτέχνες).

δ) και το σημαντικότερο, να έχει προσληφθεί φορέας αξιολόγησης διεθνών προδιαγραφών για την επιλογή του προσωπικού αλλά κυρίως για την εκκαθάριση που όπως λέγεται, θα χρειαστεί έως και 1 χρόνο για να ολοκληρωθεί από τον Γκίκα Μάναλη και τους ειδικούς εκκαθαριστές. Το ερώτημα είναι αν η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα συμμετέχει στη διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης και αν θα βρεθεί το ποσόν των 25 εκατ. ευρώ για τη σχετική επένδυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα