Χρυσή Αυγή και στην… Νυρεμβέργη της Γερμανίας!

Επιτάθηκε η αντίληψη ότι παίζουμε συλλογικά σε σενάριο των Μόντυ Πάηθονς από την δημοσιοποίηση της είδησης, ότι η Χρυσή Αυγή άνοιξε παράρτημα/τοπική στην… Νυρεμβέργη της Γερμανίας, στην περίφημη πόλη όπου ψηφίστηκαν το 1935 οι «Νόμοι της Νυρεμβέργης» από το ναζιστικό καθεστώς και στην πόλη όπου έλαβε χώρα η μεταπολεμική δίκη των ναζιστών.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας εξέδωσε οργίλη ανακοίνωση όπου καταδικάζει το γεγονός,

το οποίο θεωρεί προσβολή έναντι των Ελλήνων μεταναστών της Γερμανίας. «Ως μετανάστες έχουμε βιώσει και πολεμήσει τις κοινωνικές αντιλήψεις και τις οικονομικές πολιτικές που διακρίνουν τους ανθρώπους με βάση την εθνικότητα. Δεν ξεχνούμε τις δολοφονίες Ελλήνων από γερμανούς νεοναζί (2003-2005) και τον παλιότερο όρο βρωμοέλληνες. Εισπράττουμε έτσι τις δολοφονικές επιθέσεις της νεοφασιστικής αυτής συμμορίας σαν να στρέφονται προς εμάς και τα παιδιά μας.»

Αβίαστα ερωτήματα: η Χρυσή Αυγή τι θα κάνει στην Νυρεμβέργη, θα… κυνηγάει μετανάστες; Στους διωκόμενους μετανάστες θα συγκαταλέγονται και οι Έλληνες; Ή, αντί των μεταναστών, θα διώκονται οι Γερμανοί, διότι ως γνωστόν «έξω οι ξένοι»; Για να… ξεβρωμίσει η Νυρεμβέργη;

Εξετάσαμε την ιστοσελίδα της τοπικής, και από τα ορθογραφικά λάθη συμπεραίνουμε ότι πρόκειται όντως για οπαδούς του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ως βασικός στόχος της οργάνωσης τίθεται το να «απαντήσει η ομογένεια στους άπλυτους Γιεγιέδες».

Πλέον διαλύθηκε κάθε σύννεφο αμφιβολίας. Μας ψεκάζουν…

Α.K.

ΥΓ: Τα ζητήματα αυτά είναι εξόχως σημαντικά, όμως ο συμπεπυκνωμένος σουρεαλισμός τους δημιουργεί, αναπόφευκτα, και θυμηδία. Αυτό δεν συμβαίνει ότι δεν τα αντιμετωπίζουμε με όλην την σοβαρότητά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα