«Χρυσή Αυγή»: Η εφημερίδα που προσκυνά την ακροδεξιά

Δεν αξίζει να επανέλθουμε στην κοινή εμφάνιση ΣΥΡΙΖΑΧρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά. Όσοι αριστεροί έχουν απομείνει σ' αυτόν τον τόπο, σοβαροί, έντιμοι και ιδεολόγοι μπορούν να κρίνουν και να κατακρίνουν.

Αυτό που δε χωνεύεται, όμως, δείγμα της πλήρους αλλοτρίωσης στο όνομα της εξουσίας (και των... μαρουλιών που πέφτουν κάθε μέρα με διαφημίσεις)

είναι το εξευτελιστικό σχόλιο με φωτογραφία από την αγαστή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ακροδεξιών, που δημοσίευσε η εφημερίδα Αυγή. Είναι η ιστορική εφημερίδα της προοδευτικής αριστεράς που κάποτε σέβονταν και οι πολιτικοί αντίπαλοι. Στα μαύρα χρόνια της Ελλάδας κάποιοι αγόραζαν την Αυγή και την έκρυβαν μέσα από μια Ακρόπολη για να μπορέσουν να την πάνε στο σπίτι.

Η Αυγή, λοιπόν, εκτός από όργανο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε και το μακρύ χέρι του Καμμένου. Σε σχόλιό της για την προχθεσινή φιέστα στο νησί της Ρω και στο Καστελόριζο με την παρέα Καμμένου, Κασιμάτη, Κασιδιάρη, Κατσίκη, Βίτσα και Αυλωνίτου αναφέρει: «Ούτε «κιχ»

Αν και ο Τ. Ερντογάν μας έχει συνηθίσει σε σχεδόν καθημερινές προκλητικές δηλώσεις για τη Λωζάννη, το Αιγαίο και τα... «σύνορα της καρδιάς του», χθες ο Τούρκος πρόεδρος δεν έκανε... ούτε «κιχ».

Μήπως γιατί χθες αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στη Βουλή, μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας υπό τον Π. Καμμένο, βρέθηκαν στο Καστελόριζο, δίπλα στην Τουρκία;

Είναι τυχαίο;»

Αν δεν είναι ειρωνικό σχόλιο τότε πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ντροπές στην ιστορία της εφημερίδας. Άλλωστε, αν ήθελε να ασκήσει κριτική για τον συναγελασμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Χρυσής Αυγής θα μπορούσε να το πει ξεκάθαρα. Τώρα αν ο Σουλτάνος φοβήθηκε τον στρατηγό Πάνο, τον Βίτσα και την Αυλωνίτου τότε δεν έχουμε παρά να τους βάλουμε μπροστά και να... πάρουμε την Πόλη.

Πάντως, έτσι κι αλλιώς η Αυγή έχει πλέον μετατραπεί σε πατσαβούρα και καλύτερα να βάλει μπροστά και το Χρυσή για να γίνει και επίσημα «Χρυσή Αυγή» η εφημερίδα που προσκυνά την ακροδεξιά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα