Χημικό οπλοστάσιο στα χέρια των τζιχαντιστών

Έπειτα από ειδική επιχείρηση, οι συριακές αρχές κατάσχεσαν εξοπλισμό για τη χρήση χημικών όπλων, καθώς και ιατρικό εξοπλισμό ξένης προέλευσης, σε ένα στρατόπεδο τρομοκρατών στην επαρχία Λαττάκεια.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης δήλωσε στο κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ότι μετά από προσεκτική παρακολούθηση στην περιοχή του βουνού Ζαχίγια και τα χωριά Ουτάιρα και αλ-Καμπίρ, όπου έγιναν συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των τρομοκρατών, ο στρατός είδε ότι οι τρομοκράτες είχαν μετέφεραν τα τραυματισμένα τους

μέλη στην περιοχή Ράμπια. Μια μονάδα ειδικών δυνάμεων αναπτύχθηκε για να πραγματοποιήσει μια ειδική επιχείρηση περίπου 1.300 μέτρα σε περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνται οι τρομοκράτες, για να φτάσουν στο νοσοκομείο των τρομοκρατών.

Ο διοικητής είπε ότι η επιχείρηση διεξήχθη κατά τη διάρκεια δύο ημερών, αρχίζοντας από το βουνό Ζαχίγια για να εξασφαλίσουν την περιοχή και να παρασύρουν τους τρομοκράτες μακριά από την ειδική επιχειρησιακή ομάδα, η οποία κατάφερε να εισβάλει και να κατασχέσει όλο τον εξοπλισμό του νοσοκομείου. Ένας άλλος διοικητής δήλωσε ότι από τα υλικά που κατασχεθήκαν, συμπέραναν πως οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με χημικά ή βιολογικά όπλα. Ένας γιατρός είπε ότι ο κατασχεθέν εξοπλισμός δείχνει ότι το νοσοκομείο ήταν κεντρικό νοσοκομείο των τρομοκρατών στην περιοχή, όπου μπορούσαν να πραγματοποιηθούν κάθε είδους ιατρικές εργασίες. Ήταν μάλιστα εξοπλισμένο με μεγάλες ποσότητες σύγχρονων φαρμάκων, πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνται από τον στρατό των ΗΠΑ. Επίσης, βρέθηκε εξοπλισμός για την χρήση χημικών και βιολογικών όπλων, αλλά και πολλές προστατευτικές μάσκες και φίλτρα. Ο γιατρός πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κατασχεθέντος εξοπλισμού προέρχεται από την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ.

Τον Αύγουστο του 2013 διεπράχθη στη Γούτα, ένα προάστιο της Δαμασκού, επίθεση με χημικά όπλα που είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.300 αμάχους. Οι ισλαμιστές και η κυβέρνηση είχαν αλληλοκατηγορηθεί για την επίθεση. Μια αποστολή για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας είχε ανακοινωθεί μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Δαμασκό. Τον περασμένο Αύγουστο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε εγκρίνει τη δημιουργία ενός Κοινού Μηχανισμού Έρευνας για τον εντοπισμό χημικών όπλων στη Συρία.

http://sana.sy/en/?p=64860

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα