Αύριο στις 6 το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης) τα αποτελέσματα του PSI

13:54 8/3/2012 - Πηγή: Antinews

Θετικά είναι τα μηνύματα για την πορεία του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI), λίγες ώρες προτού εκπνεύσει η προθεσμία συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών σε αυτό.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι η διαδικασία των εγγραφών στο πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικούς χρέους πάει καλά και ότι το ποσοστό συμμετοχής είναι πολύ υψηλό.

«Ο ρυθμός που προχωράνε οι εγγραφές στο PSI είναι καλός και το ποσοστό αυτών που επιλέγουν εθελοντικά

ανταλλαγή είναι πολύ υψηλό», δήλωσε στο πρακτορείο ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Πάμε καλά, είμαστε αισιόδοξοι», συμπλήρωσε, χωρίς όμως να προσδιορίσει το ποσοστό συμμετοχής που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής.

Αισιοδοξία για συμμετοχή στο PSI άνω του 75% των κατόχων ομολόγων διατύπωναν εξάλλου χθες το βράδυ στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, «ναι» στη συμμετοχή στο πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους είχαν πει ιδιώτες ομολογιούχοι που διαθέτουν τουλάχιστον 58% (περίπου 120 δισ. ευρώ) των ελληνικών ομολόγων που μπορούν να ανταλλαγούν. Μεταξύ αυτών οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας, οκτώ ασφαλιστικά Ταμεία και πάνω από 30 ευρωπαϊκές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η BNP Paribas η Commerzbank AG και η Assicurazioni Generali

Εν τω μεταξύ, την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο PSI ανακοίνωσαν σήμερα ηΕλληνική Τράπεζα και η ΝΡ Insurance.

Χθες, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν κάλεσε τους ιδιώτες ομολογιούχους να συμμετάσχουν στο PSI, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει καλύτερη προσφορά και ότι η εναλλακτική είναι πολύ χειρότερη.

«Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουν όλοι οι επενδυτές πως η Ευρώπη έχει διαθέσει το maximun τον πόρων που ήταν δυνατόν να διατεθούν και πως η πλήρης συμμετοχή τους είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει το ελληνικό πρόγραμμα» σημειώνει ο κ. Ρεν σε σχετική του ανακοίνωση. «Ενθαρρύνω όλους τους επενδυτές να συμμετάσχουν εθελοντικά» προσθέτει, τονίζοντας πως «η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα συνιστά αναπόσπαστο στοιχείο για τη διασφάλιση της μελλοντικής βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και τελικά αποφασιστική συμβολή στη χρηματοοικονομική σταθερότητα σε όλη την ευρωζώνη», αναφέρει ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα