Αθώωση της Βέροιας αποφάσισε η ΕΠΟ

20:22 8/7/2015 - Πηγή: Antinews

Το μέγα σκάνδαλο της ΕΠΟ ολοκληρώθηκε . Η Επιτροπή Εφέσεων της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απάλλαξε την ΠΑΕ Βέροια και τους Αρβανιτίδη, Λαναρή από τις κατηγορίες για «προ- συνεννόηση του αποτελέσματος» στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ούτε οι καταθέσεις παικτών, ούτε καν του προπονητή ακόμα ακόμα και η απόφαση της δικαιοσύνης να ανοίξει φάκελο για την υπόθεση δεν

πτόησαν την συγκεκριμένη επιτροπή που χάρισε στη Βέροια το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της ΣουπερΛιγκ και για την επόμενη σεζόν.

Με ψήφους 2-1 η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απάλλαξε την ΠΑΕ Βέροια καθώς και τους Γιώργο Αρβανιτίδη , Γιώργο Λαναρή από τις κατηγορίες για την προ-συνεννόηση του αποτελέσματος στον αγώνα με τον Ολυμπιακό (3-0).

Τα μέλη της Επιτροπής, η οποία είχε εκδικάσει την υπόθεση από την αρχή, καλώντας για επανεξέταση τους μάρτυρες, έκριναν αβάσιμη την έφεση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά κατά της πρωτόδικης απόφασης από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και απήλλαξαν τους εμπλεκόμενους. Την ίδια απορριπτική τύχη είχαν επίσης οι παρεμβάσεις του Λεβαδειακού και του Απόλλωνα.

Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ «Με την υπ' αριθμ. 63/8-7-2015 απόφασή της απορρίπτει ως απαράδεκτη την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Διακρατεί και δικάζει κατ' ουσία την υπόθεση ως προς την εγκαλουμένη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ. Δέχεται κατά πλειοψηφία ότι η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ δεν τέλεσε το διωκόμενο πειθαρχικό αδίκημα.

Απορρίπτει κατά πλειοψηφία την έφεση του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΡΑ κατά 1) της υπ΄αριθμ. 218/19-5-2015 απόφασης της Π.Ε/SUPER LEAGUE, 2) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΝΑΡΗ, γεν. αρχηγού της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, 3) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, προέδρου ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και 4) της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ως ουσιαστικά αβάσιμη, καθώς επίσης την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα