Αστική σκυλοτυραννία

Μια που γίναν οι εκλογές και οι δήμαρχοι θα «σώσουν» ξανά τις πόλεις μας, δεν ασχολούνται λίγο με τα χτικιά της καθημερινότητάς μας;

Του Παναγιώτη Λιάκου

Μπορεί να συμβαίνει και σε άλλες χώρες, αλλά δεν είμεθα εκεί για να το διαβεβαιώσουμε. Συμβαίνει, όμως, εδώ και κάπου πρέπει να τελειώνει το παραμύθι. Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί γαϊδουρογάιδαροι δεσπότες σκύλων, που κάνουν τη ζωή και δύσκολη και βρόμικη και επικίνδυνη για τους άλλους,

υπό το απαθές βλέμμα των εκατομμυριούχων εξουσιαστών, οι οποίοι φροντίζουν να εφαρμόζονται οι νόμοι μόνο όταν αφορούν την τσέπη τους.

Σκύλοι θηριώδεις, χωρίς φίμωτρα, κυκλοφορούν σε δρόμους, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές και έξω από σχολικά συγκροτήματα και, ενώ τα αφεντικά τους διαβεβαιώνουν πάντα «καλέ, δεν τον βλέπετε; Άκακος είναι… να σας μυρίσει θέλει», πλακώνουν στις δαγκωνιές όποιο ποδάρι ή χέρι ή λαιμό τούς γυαλίσει. Κι από τη μια υπάρχει νόμος για την κακοποίηση ζώων (και μάλιστα προβλέπει διώξεις και ποινές σε βαθμό κακουργήματος), από την άλλη, αν ο κοπρίτης καρχαρίας της στεριάς σε στείλει στο νοσοκομείο για ράμματα, η τιμωρία που προβλέπει ο νομοθέτης είναι χάδι.

Επιπλέον, ο νόμος που αφορά τις κοπριές που αμολάνε εν μέση οδώ οι σκύλοι δεν εφαρμόζεται. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν το υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» (πόσο ειρωνικός τίτλος για ένα υπουργείο που λειτουργεί σαν δημόσια υπηρεσία σεκιούριτι πλουσίων και επωνύμων) μας ενημέρωνε για πρόστιμα που επέβαλε σε νεαντερτάλειους κόπανους που δεν μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους.

Επίσης, ακόμα κι αν τα μαζεύουν κάποιοι, δεν μεριμνούν για τα κάτουρα που αμολάνε σε εξώθυρες, αυτοκίνητα και σε διάφορα άλλα σημεία τα κατοικίδιά τους. Αυτά, δηλαδή, γιατί δεν τα ξεπλένουν; Μήπως κάποιος τους είπε ότι η οσμή τους έχει… ιαματικές ιδιότητες; Δεν θα έπρεπε οι δεσπότες σκύλων να πληρώνουν αυξημένα δημοτικά τέλη – τουλάχιστον στον τομέα της καθαριότητας;

Και το κορυφαίο όλων: Οι κέρβεροι που είναι παρατημένοι στα μπαλκόνια και σου κάνουν τα νεύρα τσατάλια γαβγίζοντας νυχθημερόν αναμένοντας να έρθει το γαϊδούρι που τα παράτησε μόνα και νηστικά στο έλεος των καιρικών συνθηκών.

Εν κατακλείδι: Οι τοπικοί άρχοντες (ακόμα ένας ειρωνικός τίτλος που εφηύρε ο λαός) ας ασχοληθούν πρώτα με τα εύκολα και μετά υλοποιούν (λίγο πριν από τη Δευτέρα Παρουσία) τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους περί «έξυπνων» δήμων και τα συναφή.

Ας καταλυθεί πρώτα το καθεστώς της σκυλοτυραννίας κι ύστερα βλέπουμε…

The post Αστική σκυλοτυραννία appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα