Ας ξαναγίνουμε Έλληνες

20:52 4/1/2024 - Πηγή: Antinews

Δεν θα αλλάξουν όλα γύρω μας προς το καλύτερο αν εμείς συνεχίσουμε να θαλασσοδερνόμαστε στον ωκεανό των ελαττωμάτων μας 

Του Παναγιώτη Λιάκου

Η συνταγή της παραφροσύνης και της βλακείας ταυτόχρονα είναι να κάνεις τα ίδια και τα ίδια, αναμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα. Τούτη τη συνταγή είθισται να ακολουθεί κατά γράμμα κι ένα πρόσωπο που αντικρίζουμε καθημερινά στον καθρέφτη μας, αλλά και συνολικά η ανθρωπότητα – με ελάχιστες εξαιρέσεις στην πάροδο των αιώνων. Οπότε, αν επιθυμούμε μια επί τα βελτίω μεταβολή του βίου μας, ας ξεκινήσουμε την προσπάθεια αποπειρώμενοι να επιτύχουμε

έναν στόχο που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολος: να αλλάξουμε κάτι σε εμάς, να διορθώσουμε ατέλειες που έχουμε εντοπίσει στη συμπεριφορά, στα λόγια, στις αντιλήψεις και τις συνήθειές μας.

Αν εξετάσουμε με ευθυκρισία και συγκριτικό πνεύμα την άρτι ολοκληρωθείσα εορταστική περίοδο, θα διαπιστώσουμε ότι οι παθογένειές μας όχι μόνο δεν βρίσκονται σε υφεσιακή κατάσταση, αλλά είναι σε έξαρση. Ξέρει έκαστος εξ ημών τα τρωτά του σημεία, αλλά είτε δεν γνωρίζει τον τρόπο να τα ελέγξει είτε δεν έχει τη δύναμη ή δεν τρέφει καν τη φιλοδοξία να τα διορθώσει.

Κι επειδή ακόμα και το μεγαλύτερο ταξίδι ξεκινά με ένα βήμα, το πρώτο, ας αρχίσουμε την προσπάθεια αυτοβελτίωσης με κάτι απλό, με κάτι που φαντάζει εύκολο. Η διακοπή του καπνίσματος, της οινοποσίας, της υπερφαγίας και οποιασδήποτε άλλης εξάρτησης, η απόσυρση της εμπιστοσύνης μας από τα πρόσωπα που δεν το αξίζουν, η παύση της σύνδεσης της πορείας του βίου μας από πολιτικάντηδες της συμφοράς – πάσης φύσεως, χρώματος και προέλευσης.

Μια ιδεατή λύση θα είναι να αναλάβουμε τα ηνία της ζωής μας. Να κατευθύνουμε εμείς, με τη βοήθεια του Θεού πάντοτε, το πηδάλιο της καθημερινότητάς μας και να μην εμπιστευόμαστε άλλους κυβερνήτες ή συγκυβερνήτες ή έστω πλοηγούς.

Άλλωστε, και σε συλλογικό επίπεδο έχει διαπιστωθεί ότι η Ελλάδα μόνη έχει καταφέρει τα σημαντικότερα επιτεύγματα. Όποτε τρίτες δυνάμεις μοιράζονταν κομμάτι από την εξουσία που ανήκει στους Έλληνες -ή, ακόμα χειρότερα, είχαν οι ξένοι την απόλυτη εξουσία-, τα πράγματα εξελίσσονταν με τραγικό τρόπο για όλους.

Ας αλλάξουμε, λοιπόν, φέτος. Να ξαναγίνουμε οι εαυτοί μας. Να ξαναγίνουμε Έλληνες. Αν το καταφέρουμε, ουδέναν έτερον, πλην Θεού, θα έχουμε ανάγκη.

The post Ας ξαναγίνουμε Έλληνες appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα