Ας παραδειγματιστεί από τον Σαμαρά

Είναι ίσως η μοναδική περίπτωση πρώην πρωθυπουργού που δοξάζεται δια της απουσίας του και αφωνίας του. Και που επιδιώκει με κάθε τρόπο την προβολή, απλά να «παίζει» στα παραπολιτικά, να διατηρεί το όνομά του, να μπαίνει η φωτογραφία του, χωρίς ταυτόχρονα να προσφέρει κάτι στη χώρα. Ή κατ' ελάχιστο στο κόμμα του, τιμώντας το όνομα και τη θέση του.

Ο λόγος για τον Κώστα Καραμανλή που περιέργως και με κάθε τρόπο βρίσκεται μέρα παρά μέρα σε κάποια εφημερίδα, site ή ραδιόφωνο. Πότε για δήθεν διαρροές που έχει κάνει, πότε για την οργή που

έχει ή την καλή διάθεση και πότε για τα ταξίδια του ή τις εμφανίσεις του που σύμφωνα με τα καραμανλικά μέσα ενημέρωσης είναι «όλα με νόημα».

Ούτε ο Σημίτης, ούτε ο Παπανδρέου, ούτε βεβαίως και ο Σαμαράς δεν επεδίωξαν σε καμιά περίπτωση να ακούγονται για ψύλλου πήδημα. Όταν έχουν να κάνουν μια πολιτική παρέμβαση την κάνουν, ασχέτως αν έχουν δίκιο, αν συμφωνεί ο κόσμος μαζί τους ή αν έχουν εν πάση περιπτώσει δικαίωμα δια να ομιλούν. Βγαίνουν, κάνουν δηλώσεις, ομιλίες, εξοργίζονται ή χαίρονται φανερά κι όχι στα κρυφά, όχι πίσω από τις κουρτίνες ενός ξενοδοχείου, μιας ταβέρνας ή ενός σπιτιού όπου γίνονται μυστικά δείπνα.

Το επικοινωνιακό μπαράζ που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες από το «περιβάλλον Καραμανλή» δεν έχει προηγούμενο. Και θα πρέπει να προβληματίσει τη ΝΔ για το ποιος είναι ο στόχος, αν υπάρχει βεβαίως στόχος γιατί πολλά γίνονται απλά για να υπάρχει κουβέντα να ασχολείται ο χώρος της δεξιάς και τελικά να μαλώνει ο ένας με τον άλλον.

Ένα ρεπορτάζ έκανε μείζον θέμα άρθρο κάποιου γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών επί κυβερνήσεων Καραμανλή που έλεγε ότι το έλλειμμα δεν ήταν τόσο αλλά πολύ μικρότερο. Ένα άλλο ευφάνταστο ρεπορτάζ έλεγε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ένα ακόμη ταξίδι (όχι σπάνιο) για τουριστικούς λόγους όπου πέρασε πολύ καλά με την παρέα του, τον αποθέωσαν όλοι όσοι τον συνάντησαν και άλλα τέτοια αστεία. Το ακόμη πιο κωμικοτραγικό ήταν ότι το ρεπορτάζ διανθίστηκε και με ένα αστείο περιστατικό. Η παρέα του Καραμανλή φέρεται να ζήτησε να παίξουν το τραγούδι που είναι γνωστό και ως τραγούδι του Καραϊσκάκη και το οποίο έχει τον γνωστό στίχο «άμα γυρίσω θα τους γ....». Επειδή ήταν αδύνατον να το παίξει η ορχήστρα το έβαλε κάποιος σε κινητό τηλέφωνο και το τραγούδησαν όλοι με... νόημα. Προφανώς σκέφτεται να γυρίσει ο πρώην πρωθυπουργός και όποιον βρει να... Ποιος ξέρει. Άβυσσος η ψυχή των καραμανλικών.

Και το τρίτο σχόλιο λέει ότι ο Καραμανλής πραγματοποίησε δημόσια εμφάνιση στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην παρουσίαση βιβλίου για τις πυρκαγιές του 2007, από τους Ν. Διαμαντή και Γ. Σταμούλη.

Όπως λέει το ρεπορτάζ, ο Κώστας Καραμανλής έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα στην αίθουσα, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι Θεόδωρος Ρουσόπουλος και Βύρων Πολύδωρας, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαχείριση της ανείπωτης τραγωδίας των πυρκαγιών του 2007».

Θα θυμάστε βεβαίως ότι κάηκαν καμιά 80αριά Έλληνες και καταστράφηκε η μισή Ελλάδα αλλά για όλα έφταιγε ο «στρατηγός άνεμος».

Πραγματικά δεν την καταλαβαίνουμε αυτή την υπερπροσπάθεια προβολής. Που πάει ο Καραμανλής, τι λέει ή τι δε λέει, αν σηκώνει το οργισμένο του βλέφαρο, αν κάνει νεύμα αποδοκιμασίας και άλλα τέτοια.

Εν πάση περιπτώσει το έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές. Ο κ. Καραμανλής αν έχει κάτι να πει για να βοηθήσει την παράταξή του να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ ας το κάνει φανερά και δυνατά. Εκτός κι αν δεν θέλει κι απλώς επιθυμεί να βάζει εμπόδια στη ΝΔ. Ας παραδειγματιστεί από τον Σαμαρά που παραμέρισε τις αντιπαλότητες με τον Μητσοτάκη για το καλό της παράταξης, για το καλό της Ελλάδας. Όλα τα άλλα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα