Ας αποφασίσουν επιτέλους πως θέλουν να κυβερνήσουν και τι επιδιώκουν με τη διαπραγμάτευση

Τελικά τι ακριβώς αποφάσισαν στο ΣΥΡΙΖΑ ολόκληρο το Σαββατοκύριακο; Κατάλαβε κανείς; Μάλλον όχι. Αποφάσισαν ότι δεν θέλουν μνημόνιο, ότι θέλουν συμφωνία χωρίς να είναι μνημόνιο, αλλά την ίδια ώρα δεν έχουν αποφασίσει αν αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό στις παρούσες συνθήκες.

Αντιδρούν και λένε ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί η ρήξη, καλούν σε στάση πληρωμών των

επόμενων δόσεων του δανείου όσοι αντιδρούν στην απόφαση του Τσίπρα, αλλά την ίδια στιγμή οι οπαδοί του Λαφαζάνη δεν δείχνουν διάθεση να τραβήξουν το δικό τους δρόμο ανεξάρτητα από τον Τσίπρα, ούτε και το ανάποδο βέβαια.

Τέσσερις μήνες διαπραγματεύονται και δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται; Εν τω μεταξύ καμία κουβέντα αυτοκριτικής δεν ακούσαμε δύο μέρες στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ωθεί τα πράγματα στη χειρότερη μνημονιακή συμφωνία που έκανε ποτέ η χώρα.

Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Τροπολογούν όλη την ώρα, και είτε είναι διαφωνούντες είτε είναι προεδρικοί καλούν τον κόσμο να βγει στους δρόμους, ενώ την ίδια στιγμή οι άνθρωποι του Τσίπρα το γυρνάνε τώρα και λένε ότι η μόνη κόκκινη γραμμή είναι να μην πέσει η κυβέρνηση και ότι θα πρέπει να κάνουν συμφωνία έστω και επώδυνη γιατί είναι καταστροφή η χρεοκοπία.

Ή είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν, είτε είναι ανεύθυνοι να αναλάβουν το κόστος των επιλογών τους, ή είναι απατεώνες και άλλα λένε στο παρασκήνιο με τους δανειστές και άλλα στο πόπολο για να κρατηθούν στην εξουσία. Είτε κοροϊδεύονται μεταξύ τους και έχουν χαθεί στα πολλά κέντρα εξουσίας που έχουν ξεφυτρώσει μέσα στην κυβέρνηση και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα κανείς τους να μην έχει πλήρη εικόνα για το τι κάνουν ως κυβέρνηση συνολικά και τι επιδιώκουν.

Όπως και να είναι τα πράγματα, το θέαμα είναι κωμικοτραγικό γι’ αυτή την κυβέρνηση των νάνων και των ευθυνόφοβων από όποια μεριά και αν το δεις. Είτε θέλουν συμφωνία όποια και αν είναι αυτή είτε θέλουν τη ρήξη αν δεν μπορούν να υπογράψουν συμφωνία που θα τους ξεφτιλίζει όπως είπε ο Τσίπρας το Σάββατο.

Ωστόσο, αν νομίζουν ότι με το να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους θα γλιτώσουν την ξεφτίλα είναι γελασμένοι. Η χώρα έχει φτάσει στο απροχώρητο και θέλει καθαρές λύσεις. Ας αποφασίσουν επιτέλους τι θέλουν και που το πάνε. Ο κόσμος έχει βαρεθεί φρούδες ελπίδες, ψέματα και συμπαιγνίες. Οργίζεται περισσότερο όταν δεν του λες την αλήθεια, όσο δυσάρεστη και αν είναι αυτή.

Επί πέντε χρόνια δοκιμάζεται σκληρά και δεν αντέχει άλλο τα καμώματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταξύ τους μοιρασιά της εξουσίας, που θέλει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Τέσσερις μήνες είναι αρκετοί για να καταλάβουν τι σημαίνει εξουσία. Τώρα δεν συγχωρούνται η ηλιθιότητα και η απειρία (που παραδέχτηκαν οι ίδιοι μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας) που οδήγησε στο να υπογράψουν μνημόνιο στις 20 Φεβρουαρίου χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ με αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να τρώει τις σάρκες της.

Τελικά ακόμα και να υπογράψουν μια συμφωνία ύστερα απ’ όλα αυτά το ερώτημα που και με άλλες αφορμές έχουμε ξαναθέσει, για το αν θα μπορέσουν να την εφαρμόσουν, παραμένει. Αλλά τώρα η απάντηση είναι όχι δεν μπορούν να εφαρμόσουν ακόμα και την καλύτερη συμφωνία να εξασφαλίσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας αχταρμάς που θα συντριβεί στις αντιφάσεις του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα