Άρωμα τρομοκρατίας σε ληστεία στην Κοζάνη

18:47 1/2/2013 - Πηγή: Antinews

Την αποκάλυψη ενός… πυρήνα τρομοκρατικής οργάνωσης, ίσως των Πυρήνων της Φωτιάς, έχει κάνει, πιθανότατα η Αστυνομία μετά την πρωτοφανή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης. Οι ληστές, πιθανότατα οκτώ, μπήκαν με Καλάσνικοφ ταυτόχρονα στην ΑΤΕ και το ΤΤ της περιοχής και πήραν πάνω από 200.000 ευρώ. Μετά από άγριο κυνηγητό η αστυνομία συνέλαβε 4 ενώ βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα με βαρύ οπλισμό, κυρίως καλάσνικοφ, που είχαν μετασκευαστεί.

Ο τρόπος που έγινε η διπλή «έφοδος» και η σύλληψη

των τεσσάρων ατόμων, έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ., με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της να συνδέουν την υπόθεση με δίκτυα τρομοκρατίας.

Στη διερεύνηση της υπόθεσης έχει εμπλακεί και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διέρρεαν από αστυνομικές πηγές, οι τέσσερις συλληφθέντες είναι νεαροί 25-30 ετών, Έλληνες, που κατοικούν στην Αθήνα και είχαν μεταβεί στο Βελβεντό ειδικά για τις ληστείες, ενώ κρατούν τα στόματά τους κλειστά, αρνούμενοι κάθε συνεργασία με την αστυνομία. Φέρονται πως κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, και πως χτύπησαν τις δύο τράπεζες αναζητώντας χρήματα για να ενισχύσουν το «επαναστατικό» ταμείο.

Οι τρεις από τους δράστες επέβαιναν σε φορτηγάκι που ακινητοποιήθηκε δύο ώρες μετά το διπλό «χτύπημα» στο κέντρο της Βέροιας. Ο τέταρτος βρέθηκε και συνελήφθη στο ορυχείο Νότιου Πεδίου της ΔΕΗ, κοντά στο ακατοίκητο χωριό Κόμανος της Πτολεμαϊδας, την ώρα που επιχειρούσε να βάλει φωτιά σε ένα άλλο βαν, με σκοπό να εξαφανίσει το γενετικό υλικό των δραστών από το εσωτερικό του. Ήταν ντυμένος γιατρός και το βαν ήταν μετασκευασμένο με διακριτικά ασθενοφόρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα