Άρωμα πισίνας στη νέα Βουλή

Άρωμα χλωρίου, ή καλύτερα πισίνας θα έχουν τα έδρανα της νέας Βουλής αφού από τους έξι αθλητές που εξελέγησαν οι τρεις προέρχονται από τον υγρό στίβο, το πόλο και την κολύμβηση.

Οι μισοί προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και ουσιαστικά επανεκλέγονται , οι δυο είναι νεοεισερχόμενοι όπως και το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκαν , το Ποτάμι, και η μία από το κόμμα που κέρδισε τις εκλογές.

Πιο αναλυτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη η πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης Ελένη Αυλωνίτου ουσιαστικά για πρώτη φορά αφού στην προηγούμενη βουλή είχε μπει λόγω αποχώρησης . Επίσης για πρώτη φορά εξελέγη και ο πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου Πέτρος Κωνσταντινέας

Από τη Νέα Δημοκρατία επανεξελέγη ο Βασίλης Κικίλιας , η πρώην πρωταθλήτρια στίβου και αθλητική δημοσιογράφος Άννα Καραμανλή και ο επίσης πρώην πρωταθλητής στίβου Κώστας Κουκοδήμος ,ενώ από το νεοφώτιστο Ποτάμι δυο εκπρόσωποι του πόλο η ασημένια Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 Σταυρούλα Αντωνάκου και ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής , ο μοναδικός Έλληνας αθλητής με παρουσία σε πέντε Ολυμπιακούς αγώνες Γιώργος Μαυρωτάς (φωτο) που μάλιστα είναι και εν ενεργεία παίκτης στα 48 του αφού αγωνίζεται στην Α1 με την ομάδα του Υδραϊκού.

Στους πρώην αθλητές θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και η Έλενα Κουντουρά που είχε διατελέσει για ένα φεγγάρι πρωταθλήτρια στίβου αν και γνωστή έγινε από τη θητεία της στις πασαρέλες

Αντίθετα εκτός βουλής έμεινε ο Πύρρος Δήμας που ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης ο πρώην ποδοσφαιριστής και μετέπειτα προπονητής Γιώργος Γουναρής αλλά και η Κούλα Γιαννακίδου πρώην πρωταθλήτρια στίβου και τελευταία Γενική Γραμματέας Αθλητισμού.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα