Αριστερή Πλατφόρμα: «Μονόδρομος η ρήξη»

Ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει το iskra.gr της Αριστερής Πλατφόρμας έχει άλλη άποψη . Με άρθρο του στη πρώτη σελίδα που φέρει τον τίτλο «Eurogroup: Σφίγγουν τη θηλειά γύρω από το λαιμό της Ελλάδος» σημειώνει πως οι εταίροι «απαιτούν εδώ και τώρα υποταγή» και πλέον είναι «μονόδρομος η ρήξη».

Όπως τονίζει «οι δανειστές της χώρας όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά αντίθετα εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, προκειμένου να υποκύψει η κυβέρνηση και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το νεο-μνημονιακό πακέτο απορρυθμίσεων».

Σε άλλο σημείο υπογραμμίζει πως «οι δανειστές της χώρας ξεκαθάρισαν ότι

καμία εκταμίευση δεν θα γίνει για την Ελλάδα χωρίς συμφωνία επί του συνολικού πακέτου των μεταρρυθμίσεων και χωρίς έναρξη της εφαρμογής του, εντείνοντας τις πιέσεις που απειλούν με οικονομικό στραγγαλισμό τη χώρα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «οι "νεοαποικοκράτες" των Βρυξελλών και ο ίδιος ο Σόιμπλε, αναφερόμενοι στο πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν "μονομερείς ενέργειες", δηλαδή μέτρα που θα ανακουφίζουν τον ελληνικό λαό, αξιώνοντας ανάλογες διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά».

Στο πλαίσιο αυτό σαφής είναι η ειρωνεία προς τον Υπουργό Οικονομικών, μιας και όπως αναφέρει το site «εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις Βαρουφάκη μετά το Εurogroup, οι οποίες, με την επιφύλαξη ότι απεδόθησαν σωστά, κάνουν λόγο για αποφυγή από την Ελλάδα μονομερών ενεργειών».

Τέλος μιλάει για ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που « προβλέπει την απόλυτη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και έχει στόχο να εγκλωβίσει την ελληνική κυβέρνηση και να την οδηγήσει στην πλήρη συνθηκολόγηση».

Αλλά και ο Αλέξης Μητρόπουλος του πασοκογενούς ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική.

Παραδέχτηκε ότι οι εταίροι «επέμειναν για Τρόικα, σε παραπέρα μέτρα, για τεχνικούς ελέγχους και πρέπει να δούμε σε τι νομοθετήματα θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή», για να προσθέσει πως "μέχρι τώρα η κυβέρνηση άντεξε, αλλά το στοίχημα του Σόιμπλε δεν είναι να μεταλλαχτεί μνημονιακά ο Τσίπρας, αλλά να στείλουν μήνυμα στους Πορτογάλους και σε όλους ότι δεν υπάρχει εναλλακτική".

Εφιστώντας την προσοχή όλων, είπε πως "πρέπει να διαβάζουμε τα συντάγματα και τους νόμους. θα πάμε σε μία ασύμμετρη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και ενδεχομένως να μην πετύχουμε αυτά που είχαμε υποσχεθεί στο λαό".

Δεν θα κάνουν όσα υποσχέθηκαν, δηλαδή θα κάνουν κωλοτούμπα την οποία ήδη έχουν κάνει. Αποδέχθηκαν τα τεχνικά κλιμάκια, θα δώσουν όλα τα στοιχεία, δε θα πάρουν φράγκο αν δεν γίνει η αξιολόγηση του προηγούμενου μνημονίου που ακύρωσαν, παίρνουν το ένα μέτρο μετά το άλλο και θα δώσουν κι άλλες λίστες με μεταρρυθμίσεις.

Άραγε τι απέμεινε από τον ΣΥΡΙΖΑ προ εκλογών; Και πόσο περήφανοι μπορούν να αισθάνονται όλοι όσοι πίστεψαν τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Χάθηκαν 50 μέρες για να κάνουμε όλα όσα έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση η οποία αποδοκιμάστηκε.

Αυτό για τη χώρα και το λαό της λέγεται «αυτοκτονικός ιδεασμός».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα