Αρένα η Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για κλήση Πάνου Καμμένου

16:38 6/7/2017 - Πηγή: Antinews

Οξυμένα πνεύματα και έντονες αντιδικίες προκάλεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το αίτημα από πλευράς Ποταμιού να κληθεί σε ακρόαση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Η Πρόεδρος της Θεσμών κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου έχοντας στα χέρια την αίτηση του Σπύρου Λυκούδη για να κληθεί ο κ. Καμμένος

τάχθηκε κατά του να συζητηθεί σήμερα το αίτημα λέγοντας δηκτικά, "ελάτε τώρα, έχει υποβληθεί αίτημα και για Εξεταστική, θα ‘χουμε δουλειές, θα ‘χουμε νέο πανηγύρι, μην βιάζεστε θα μιλήστε εκεί".

Ενώ σχολιάζοντας την αίτηση Λυκούδη συμπλήρωσε "αυτό εδώ δεν είναι πλήρες, γράψτε το όνομα και την ιδιότητα αυτού που καλείτε, και το θέμα, μην βαριέστε να γράψετε" προκαλώντας την έκρηξη των κ.κ. Γ.Μαυρωτά από το Ποτάμι ο οποίος φώναζε "μα τι είναι αυτά που λέτε, όλα τα λέει η κλήση"!

Την ίδια ώρα που η πρόεδρος της Θεσμών κ. Χριστοδουλοπούλου έριχνε κι άλλο λάδι στην φωτιά που είχε ήδη ανάψει η τοποθέτησή της, χαρακτηρίζοντας "γελοιότητες ολ’ αυτά" ενώ επέμενε προς τον κ. Μαυρωτά ότι "πρέπει να αναγράφετε ακριβώς το θέμα της κλήσης, δεν είναι θέμα να μας πει γι αυτά που γράφουν τα ΜΜΕ".


Στην συζήτηση παρενέβη ο Βαγγέλης Βενιζέλος λέγοντας προς την Πρόεδρο ότι προσπαθεί να γελοιοποιήσει την διαδικασία, ενώ ο Γ. Τραγάκης ο οποίος ήταν Πρόεδρος της Θεσμών επί ΝΔ, υπέδειξε στην κ. Χριστοδουλοπούλου να κάνει ψηφοφορία και να ζητήσει εάν υπάρχουν , σύμφωνα με τον Κανονισμό, 9 μέλη της Θεσμών που προσυπογράφουν το αίτημα για ακρόαση Καμμένου.

Παρέμβαση επι της ουσίας της υποθέσεως έκανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ο οποίος τάχθηκε κατά της συζήτησης της υποθέσεως στην Θεσμών και Διαφάνειας της εν λόγω υπόθεσης. "Εδώ έχουμε να κάνουμε με την διαλεύκανση ενός εγκλήματος, υπάρχει ένα θέμα μυστικότητας, εμπλέκεται η ΕΥΠ, πως θα το φέρουμε εδώ;" τόνισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει και στον Ποινικό Κώδικα και στην πριμοδότηση αυτών που δίνουν ορισμένα στοιχεία και παρέχουν πληροφορίες για υποθέσεις.

Όταν όμως ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τον κ. Παρασκευόπουλο εάν πιστεύει ότι ως καθηγητής Ποινικού Δικαίου ο Πάνος Καμμένος στις επαφές με τον ισοβίτη ενήργησε εντός πλαισίου Ποινικού Κώδικα και Ποινικής Δικονομίας , ο δεύτερος απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Εν μέσω έντονων αντεγκλήσεων η Τασία Χριστοδουλοπούλου πρότεινε να συζητηθεί το αίτημα την Δευτέρα 17 Ιουλίου ώστε να παρίσταται και ο κ. Σταύρος Κοντονής, ενώ ο κ. Βενιζέλος αντιπρότεινε να έρθει ο κ. Παπαγγελόπουλος εάν δεν μπορεί ο υπουργός και η συζήτηση επί της αίτησης κλήσεως Καμμένου να γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 18 Ιουλίου.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα