Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση μετά το μπλακ άουτ στη μισή Αθήνα

Αποκαταστάθηκε η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στην Παλλήνη και έφτασαν από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια και στην ανατολική Αττική.

Όπως επισημαίνει ο ΑΔΜΗΕ, στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει

ενημέρωση στη συνέχεια.Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος.

Νωρίτερα, και το υπουργείο Περιβάλλοντος ανέφερε πως εντός των επόμενων δύο ωρών αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ ανέφερε:

Ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι σήμερα στις 14:12, λόγω βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής.

Οι ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Εντός των επόμενων δύο ωρών, αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου.

Από το πρόβλημα, που προέρχεται από το δίκτυο της υψηλής τάσης, δηλαδή αποτελεί ευθύνη του διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ, επηρεάστηκαν πολλές περιοχές της Αθήνας, όπως Χαλάνδρι, Μαρούσι, Φάληρο, Γλυφάδα, κέντρο Αθήνας (οδός Ερμού, Ομόνοια κ.ά), Γέρακας κλπ.

Επίσης, νωρίτερα έγινε γνωστό πως η Πυροσβεστική δέχθηκε 90 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες.

Επίσης, λόγω της διακοπής ρεύματος προβλήματα σημειώνονταν στην κίνηση των οχημάτων λόγω μη λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, από το ΚΥΤ της Παλλήνης τροφοδοτείται τόσο το κέντρο της Αθήνας όσο και τα βόρεια και νότια προάστια, γεγονός που εξηγεί την έκταση των προβλημάτων που σημειώθηκαν νωρίτερα. Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για σοβαρή ζημιά και πιθανή έκρηξη σε μετασχηματιστή με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας αγωγός (καλώδιο) που επηρέασε και τις τρεις φάσεις. Αποτέλεσμα ήταν να τεθούν εκτός και τα 150 KV του ΚΥΤ και κανείς καταναλωτής να μην τροφοδοτείται από την Παλλήνη.

Νωρίτερα, ο ΑΔΜΗΕ σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής.

Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της γραμμής 2 του μετρό

Σε ό,τι αφορά το μετρό, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, η κίνηση των συρμών του μετρό γίνεται κανονικά σε όλο το μήκος της γραμμής 2 Ανθούπολη-Ελληνικό, καθώς αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της γραμμής.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα