Αποκαλύψεις Λαφαζάνη: Ήταν έτοιμοι να τινάξουν τα πάντα στον αέρα

Οι άνθρωποι είναι τρελοί. Δεν εξηγείται αλλιώς και πρέπει να πάρουμε μέτρα. Εδώ ο άλλος ήταν στο ψυχιατρείο γιατί σκότωσε μια γυναίκα και τον έβγαλαν έξω κι αυτός ξανασκότωσε.

Οι συριζαίοι της συμφοράς πόσες φορές άραγε θα βγουν από το ψυχιατρείο για να εγκληματήσουν;

Μετά τον Βαρουφάκη και τις αποκαλύψεις για το σχέδιο Β, για τις οποίες ο Τσίπρας και το παρεάκι του κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο, σειρά πήρε ο Παναγιώτης

Λαφαζάνης προκειμένου να μας πει τι είχε στο μυαλό της η Αριστερά όταν καταλάμβανε την εξουσία. Και για τον Λαφαζάνη τι να πούμε. Ο άνθρωπος είναι δηλωμένος αντιευρωπαϊστής, δικαίωμά του και τουλάχιστον έντιμα υπηρετεί την άποψη αυτή. Αν και όταν γίνεσαι υπουργός οφείλεις να είσαι πιο προσεκτικός.

Όμως, όσα είπε σήμερα αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν κατέλαβε την εξουσία το 2015. Από τη μια ορκιζόταν στο ευρώ κι από την άλλη είχε σχέδιο να μας κάνει Βενεζουέλα και με τη βούλα.

Λέει λοιπόν ο Λαφαζάνης ότι σκοπός ήταν να εθνικοποιήσουν την Τράπεζα της Ελλάδος και να τυπώνουν χρήμα αφειδώς. Επίσης, θα έπαιρναν λεφτά από τη Ρωσία ως προκαταβολή για τον αγωγό και συζητήσουν να πάρουν πετρέλαιο και από την… Βενεζουέλα.

Μιλάμε για παρανοϊκούς ανθρώπους. Όταν λέει λοιπόν ο πρώην υπουργός του Τσίπρα: «Η Τράπεζα της Ελλάδος με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα γινόταν τράπεζα υπό τον έλεγχο των Αθηνών, υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Αθήνας, και όχι της Φρανκφούρτης. Αυτή η τράπεζα θα είχε το αποκλειστικό προνόμιο της έκδοσης χρήματος. Θα ασκούσε την εθνική νομισματική πολιτική υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Θα υπήρχε δυνατότητα να τυπωθεί νέα δραχμή στο νομισματοκοπείο. Είχε κατατεθεί ένα ειδικό σχέδιο, ότι θα μπορούσε να κοπεί με τον τρόπο που λειτουργούσε το νομισματοκοπείο. Υπήρχε η δυνατότητα για μια γέφυρα η οποία χρηματοδοτικά θα μπορούσε να στηριχθεί με τρόπους τους οποίους έχω καταθέσει.

Η δέσμευση μας ήταν ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια. Η δέσμευση μας ήταν όχι πάση θυσία στο ευρώ. Εγώ από την αρχή ήμουν κατά του ευρώ. Θεωρούσα ως επιλογή ότι έπρεπε η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ», καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.
Για το ενδεχόμενο η νέα δραχμή να υφίστατο υποτίμηση ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε: «Τα χρήματα δεν θα έχαναν την αξία τους. Απλά από ευρώ θα μετατρέπονταν σε δραχμές. Δεν θα είναι απαραίτητο να προχωρήσει σε υποτίμηση η νέα δραχμή. Αλλά και αν σε μια φάση κριθεί αναγκαία μια λογική, μικρή υποτίμηση αυτή δεν είναι προς θάνατον. Με τη δραχμή ζήσαμε πάρα πολλές υποτιμήσεις».

Για τη Βενεζουέλα λέει: «Το θεωρώ φυσιολογικό, αν βγει η χώρα από το ευρώ και θέλει μια βοήθεια και μια στήριξη, και η Βενεζουέλα είχε δυνατότητα να μας δίνει φθηνότερο πετρέλαιο, γιατί όχι. Εγώ το θεωρούσα και αυτονόητο, μια χώρα σαν τη Βενεζουέλα, που αισθανόταν κοντά στην προσπάθεια που γινόταν για μια αλλαγή στην Ελλάδα, αν είχε την δυνατότητα, γιατί να μη βοηθούσε; Και γιατί να μην απευθυνθείς στη Βενεζουέλα για βοήθεια»;

Υποστήριξε ότι ο ίδιος το 2015 είχε συμφωνήσει με τη Ρωσία η Ελλάδα να λάβει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, ως προκαταβολή για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που προωθούσε η κυβέρνηση, στην περίπτωση που η χώρα μας έβγαινε από τη ζώνη του ευρώ.

Πραγματικά για σκεφτείτε τι σχεδίαζαν οι άνθρωποι. Θα τύπωναν όσο χρήμα ήθελαν πιστεύοντας ότι δεν θα γίνει υποτίμηση. Ένα ευρώ ίσον 340 δραχμές και καθάρισαν. Δηλαδή τόσο τους κόβει. Πιστεύουν ακόμη ότι η δραχμή δεν θα είχε υποτιμηθεί 50% και 60%. Ότι το εισόδημα των Ελλήνων δεν θα είχε πέσει στα Τάρταρα. Ότι δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε τίποτε από το εξωτερικό. Ότι δεν θα έκλειναν τα σύνορα κι ότι δεν θα έβγαιναν όπλα στο Σύνταγμα όταν ο κόσμος θα έβλεπε να εξανεμίζονται οι καταθέσεις του.

Όμως, είχαν ετοιμάσει… αποστολή ρουβλίων από τη Ρωσία ενώ θα ερχόταν και φθηνό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα.

Μιλάμε για απίθανα πράγματα, και αυτά τα σκέφτονταν εκλεγμένοι βουλευτές. Τα είχε σχεδιάσει ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, ο Λαφαζάνης αλλά και οι δήθεν σοβαροί όπως ο Δραγασάκης.

Οι άνθρωποι ετοιμάζονταν να κάνουν το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της χώρας. Μόλις κατάλαβαν ότι θα τους κρεμάσουν στο Σύνταγμα έκαναν πίσω, όμως, η πρόθεση μετράει. Ήταν έτοιμοι να τινάξουν τα πάντα στον αέρα.

Ακόμη και σήμερα τους χρειάζεται ζουρλομανδύας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα