Αποχώρησε ο Μηλιός από υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Την αποχώρησή του από τη θέση που κρατούσε επί πολλά χρόνια στο ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε ο Γιάννης Μηλιός με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. «Τμήμα οικονομικής πολιτικής, αποχαιρετισμός. Με ευγνωμοσύνη για την εκτίμηση, τη συντροφικότητα, την εμπιστοσύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά και λακωνικά.

Στο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να υποβαθμίσουν

το γεγονός υποστηρίζοντας ότι δεν τίθεται κάποιο ζήτημα αλλά αυτό έχει να κάνει με την ανακατανομή των ρόλων στο πλαίσιο της ανανέωσης των κομματικών οργάνων που οδήγησαν στην εκλογή νέας πολιτικής γραμματείας –στην οποία δεν είναι πλέον μέλος ο Γιάννης Μηλιός- μετά την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Πάντως ότι ο Γιάννης Μηλιός είχε διαφοροποιηθεί από την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ από τις πιο χαρακτηριστικές του κινήσεις ήταν η υιοθέτηση της δήλωσης Γλέζου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, αναρτώντας τη δήλωση αυτή και ουσιαστικά συνυπογράφοντάς την. Σε αρκετές επίσης περιπτώσεις είχε ασκήσει ανοιχτή κριτική στο Γιάνη Βαρουφάκη.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ο Γιάννης Μηλιός δεν είχε κατέβει ως υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ενώ το όνομά του είχε ακουστεί ως δεύτερο επικρατέστερο για τη θέση του επιτρόπου στην Κομισιόν –μετά από αυτό του Δημήτρη Παπαδημούλη- σε περίπτωση που η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Δημοκρατίας θα ήταν ο νυν επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αντί του Προκόπη Παυλόπουλου που επιλέχτηκε τελικά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα