Αποχαιρετά την, την Ελλάδα που χάνεις

Μια πολύ δύσκολη εβδομάδα ξεκινά για την κυβέρνηση η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο πολύ σοβαρά ζητήματα αλλά και με την οικονομία να βουλιάζει καθημερινά.

Το αγροτικό, που υποτίθεται ότι θα ηρεμούσε, είναι έτοιμο να πάρει ξανά φωτιά και να κάψει τους πάντες. Το… κράξιμο που έφαγαν ορισμένοι αγροτοπατέρες που ήθελαν να πουλήσουν τον αγώνα, αφύπνισε πολλούς αγρότες με αποτέλεσμα να είναι τα πάντα στον αέρα.

Σήμερα ο Τσίπρας θα δεχθεί στο Μαξίμου τους αγρότες, αλλά όχι όλους, μπορεί και ελάχιστους. Κάποιοι

δεν θέλουν να πάνε καθόλου γιατί θεωρούν προσχηματικό τον διάλογο. Άλλοι ζητούν συνάντηση την Τρίτη και άλλοι θα αποφασίσουν σήμερα τι πρόκειται να κάνουν. Η ουσία είναι ότι ξανανοίγει το θέμα και δεν αποκλείεται να έχουμε νέο «πόλεμο» με τους αγρότες, γεγονός που θα παγώσει τα πάντα. Δεν αποκλείεται επίσης το Μαξίμου να κάνει πίσω, να αποσύρει το σχέδιο Κατρούγκαλου ώστε να το συζητήσει ξανά και να κερδίσει χρόνο ώστε να βρει τρόπους να παρακάμψει τους αγρότες.

Την ίδια στιγμή η οικονομία είναι στον αέρα ξανά, αφού η αξιολόγηση δύσκολα θα κλείσει πριν από το Πάσχα (των Ορθοδόξων την 1η Μαΐου) εκτός κι αν γίνει κάτι θεαματικό. Όμως, με το Ασφαλιστικό να τινάζει τα πάντα στον αέρα είναι κομματάκι δύσκολο να πειστούν οι δανειστές με τις θέσεις της κυβέρνησης. Το χειρότερο, ωστόσο, μέτωπο είναι το προσφυγικό. Χιλιάδες ξένοι μπαίνουν καθημερινά στην Ελλάδα, τα νησιά στενάζουν ξανά και οι πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να φύγουν για την Ευρώπη δεν μπορούν. Οι Σκοπιανοί παραβίασαν τη συμφωνία της ΕΕ για ανοικτά σύνορα μέχρι τις 6 Μαρτίου (η τεράστια επιτυχία Τσίπρα) και ουσιαστικά μπλοκάρουν τους ξένους. Δεν τους φτάνουν τα χαρτιά που έχουν μαζί τους οι πρόσφυγες και τα οποία τους έχουν δοθεί στα hot spots. Ζητούν και διαβατήρια και άλλα χαρτιά, προκαλώντας καθυστερήσεις και μην αφήνοντας στην ουσία να φύγουν από την Ελλάδα. Σιγά – σιγά η χώρα γεμίζει με ανθρώπους που θέλουν να φύγουν αλλά δεν θα μπορούν σύντομα από πουθενά. Την ίδια ώρα η Τουρκία παραβιάζει με τη σειρά της κάθε συμφωνία ελέγχου των μεταναστευτικών ροών.

Τι κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα; Διαμαρτύρεται; Ασκεί βέτο; Απειλεί; Απολύτως τίποτε δεν κάνει. Βλέπει ουρές στην Ειδομένη, το Καστελόριζο να βουλιάζει, τη Λέσβο να είναι σε δραματική κατάσταση και δεν κάνει τίποτε. Η χώρα βαράει διάλυση, σε λίγες ημέρες τα υπό δημιουργία hot spots δεν θα φτάνουν και θα ζητούνται ξανά στρατόπεδα συγκέντρωσης 50 χιλιάδων ξένων στην Αττική.

Ναι, είναι αλήθεια ότι ο μεγαλύτερος φόβος, πέραν της αδυναμίας διαχείρισής του, είναι το εφιαλτικό σενάριο της ισλαμοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα εγκλωβιστούν εδώ και θα επιχειρήσουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους εδώ αφού κανείς δεν θα τους διώχνει. Σιγά μην τους δεχθεί όλους η Τουρκία…

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Παντής, πρώην αντιπρύτανης του ΑΠΘ (αυτός που έκανε δωράκια I phone) ανακοίνωσε το εξής εκπληκτικό. Όπως είπε: «Είμαστε σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Θεολογίας και με τον κοσμήτορα και με τους προέδρους των δύο Τμημάτων της Θεολογικής Σχολής, για να προχωρήσουμε στο Πρόγραμμα Μουσουλμανικών Σπουδών, και μπορώ να σας πω ότι φέτος θα είναι στο μηχανογραφικό που θα καταθέσει το υπουργείο σε ένα χρονικό διάστημα από τώρα. Θα είναι μέσα στις επιλογές. Είναι κάτι το οποίο το οφείλουμε και θα προχωρήσουμε δυναμικά προς αυτό», είπε ο κ. Παντής και πρόσθεσε: «Εγώ προσωπικά, ως αντιπρύτανης (σ.σ. Ο κ. Παντής έχει διατελέσει αντιπρύτανης του ΑΠΘ), αλλά και το υπουργείο Παιδείας, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι στην εφαρμογή της απόφασης της Συγκλήτου του ΑΠΘ».

Η Ελλάδα γεμίζει μουσουλμάνους και εμείς φτιάχνουμε και σχολή μουσουλμανικών σπουδών. Γιατί άραγε; Για να μάθουμε την κουλτούρα των νέων «Ελλήνων» που κατακλύζουν τη χώρα; Ή για να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι σε λίγο θα είμαστε μειοψηφία στην πατρίδα μας;

Ότι κι αν είναι, η κυβέρνηση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Εγκληματεί, αδιαφορεί για το πρόβλημα, περηφανεύεται ότι κέρδισε τα ανοικτά σύνορα μέχρι αρχές Μαρτίου αλλά κανείς δεν της δίνει σημασία, γελάνε μαζί της.

Έρχονται, λοιπόν, πολύ δύσκολες ημέρες και πολλά θα κριθούν για το μέλλον της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα