Από τον Τιτανικό του ΓΑΠ, στον Τιτανικό του Τσίπρα

10:15 2/6/2013 - Πηγή: Antinews

Παλιότερα, όταν κυβερνούσε ο Παπανδρέου και η παρέα του, κάθε φορά που έβγαιναν στο εξωτερικό μιλούσαν με τα χειρότερα λόγια για την Ελλάδα. Ότι είναι Τιτανικός, ότι βουλιάζει, ότι είναι διεφθαρμένη χώρα και άλλα πολλά που απαξίωσαν τη χώρα και οδήγησαν σε άρση της εμπιστοσύνης από ξένους, επενδυτές ή απλούς πολίτες άλλων χωρών.

Το θεάρεστο έργο της απαξίωσης της Ελλάδας

το συνεχίζει με επιτυχία ο Αλέξης Τσίπρας. Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί μιλά με ιδιαίτερα… κολακευτικά λόγια για τη χώρα του εμφανίζοντας μια εικόνα που πράγματι αδικεί και την πατρίδα μας αλλά και τους πολίτες που έχουν κάνει τόσες θυσίες.

Διότι πράγματι μπορεί κανείς να μιλήσει για τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά. Μπορεί να πει ότι παρ’ ότι οι μισθοί κόπηκαν απίστευτα δεν έχουν μειωθεί οι τιμές με αποτέλεσμα μια μεγάλη ανισορροπία. Και μπορεί να πει ότι έχουν γίνει περικοπές σε πολλά επίπεδα. Αυτό, όμως, που δε μπορεί να δεχθεί κανείς, όσο δύσκολα κι αν περνά, είναι οι δηλώσεις του Τσίπρα ότι η Ελλάδα βρίσκεται «σε ανθρωπιστική κρίση παρόμοια με αυτή που βίωσε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Αυτό είπε από την Ισπανία ο Τσίπρας, προφανώς επειδή είναι πολύ ειδικός στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής. Τότε που λιμοκτονούσαν χιλιάδες, που τους μάζευαν με τα καρότσια από τους δρόμους και που δεν είχαν που να μείνουν και τι να φάνε.

Προφανώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η σημερινή Ελλάδα είναι ίδια με την κατοχική Ελλάδα. Δικαίωμά του να το πιστεύει, δεν είναι όμως δικαίωμά του να το διατυμπανίζει σε όλο τον κόσμο.

Διότι μπορεί οι δυσκολίες να είναι απίστευτες, όμως, στην Κατοχή δεν είμαστε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα.

Έκανε και χωρατό ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι παλιά έλεγαν «για να πειστούν οι ψηφοφόροι να μην επιλέξουν αριστερά κόμματα ότι δηλαδή οι κομμουνιστές θα έπαιρναν τα σπίτια, λέγοντας ότι σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και πλέον οι τραπεζίτες είναι αυτοί που αρπάζουν τα σπίτια των ανθρώπων».

Ακόμη κι αυτό είναι ασύστολο ψέμα, μια υπερβολή που κάνει τεράστιο κακό στην Ελλάδα. Ποια σπίτια πήραν οι –διαλυμένες- τράπεζες και δεν το ξέρουμε; Εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν απαγορευτεί οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία; Κι αν έπαιρναν οι τραπεζίτες τα σπίτια, τότε το 25% των δανειοληπτών, δηλαδή πάνω από 200.000 οικογένειες (όσες δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνειά τους) θα ήταν σήμερα στο δρόμο.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι σήμερα τυπικά υπάρχει δημοκρατία, ωστόσο, πρόσθεσε «οι λαοί μας βρίσκονται κάτω από την ασφυκτική πίεση της δικτατορίας των αγορών, μιας ιδιότυπης δικτατορίας που καταστέλλει βίαια τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών».

Είμαστε εδώ, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να ξαναγεννήσουμε την ελπίδα και να ξαναθυμίσουμε στους λαούς μας ότι, όπως τότε αντιστάθηκαν και κατάφεραν να νικήσουν, έτσι και τώρα μπορούν να νικήσουν. Και οι λαοί του ευρωπαϊκού νότου να σύρουν το χορό μιας μεγάλης πολιτικής ανατροπής, προς όφελος όλων των λαών της Ευρώπης».

Επίσης ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα, «η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, σήμερα μετατρέπεται στον τόπο που η Δημοκρατία στραγγαλίζεται. Είναι η χώρα (και δεν είμαστε καθόλου περήφανοι γι’ αυτό) όπου βλέπουμε την εξάπλωση των νεοναζί, μιας οργάνωσης που επιδίδεται σε δολοφονικές επιθέσεις στις γειτονιές, ενάντια σε όσους έχουν άλλο χρώμα ή άλλες απόψεις, και βρίσκεται μέσα στη Βουλή και αυξάνει τη δύναμή της. Είναι η χώρα που το κοινοβούλιο έπαψε πια να λειτουργεί διότι οι αποφάσεις λαμβάνονται σε εξωθεσμικούς κύκλους, τις αποφάσεις τις λαμβάνει η τρόικα, και δίνει εντολές στον πρωθυπουργό. Είναι η χώρα όπου επιχειρείται ένα πείραμα κατάλυσης της δημοκρατίας μέσα από την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, με πολιτικές επιστρατεύσεις, ακόμα και στην απαγόρευση του δικαιώματος στη διαδήλωση».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοκρατία, προφανώς διότι θεωρεί ότι τα δικαιώματα των μπαχαλάκηδων καταπατώνται. Κάνει και αναφορές μάλιστα στις δικτατορίες που πέρασε η Ελλάδα, λες και ξέρει από αντιδημοκρατικά και αυταρχικά καθεστώτα. Αυτός που γεννήθηκε και γαλουχήθηκε μέσα στον κομματικό σωλήνα του ΚΚΕ και έλεγε ότι ήθελε και όποτε γούσταρε μιλά τώρα για κατάλυση της δημοκρατίας.

Χρειάζεται πολύ θράσος για να τα λες όλα αυτά χωρίς ενοχές για το κακό που κάνεις στη χώρα.

Προφανώς κανείς δεν πρέπει να εξιδανικεύει τη σημερινή κατάσταση, αλλά να μιλάς με τέτοιο τρόπο και να υποστηρίζεις τέτοιες απόψεις, δείχνουν ότι το πολιτικό μπόι του κ. Τσίπρα είναι πολύ μικρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα