Από τον ολετήρα της Ελλάδας στον άνθρωπο των δανειστών;

(Ανανεωμένο) Από τους πρώτους γράψαμε εδώ στο Antinews ότι οι ξένοι έχουν «τελειώσει» τον Τσίπρα και είναι θέμα χρόνου η επισημοποίηση ενός προαναγγελθέντος πολιτικού θανάτου. Ο πρωθυπουργός της απάτης, μέσα κι έξω από την Ελλάδα απλά περιμένει να περάσουν οι μήνες για να κάνει την ηρωϊκή του έξοδο μπας και διασώσει κάτι από το πολιτικό του μέλλον.

Εδώ στην Ελλάδα

άργησαν να τον πάρουν χαμπάρι και υπάρχουν ακόμη κάποιοι που τον στηρίζουν και λένε ότι το «παιδί παλεύει». Όμως, στο εξωτερικό τον κατάλαβαν κι αυτόν και όλον τον θίασο της συμφοράς και τώρα καλείται και η Ελλάδα να πληρώσει για τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως αυτά του 2015.

Προχθές το δημοσίευμα της γερμανικής FAZ ήταν κόλαφος για τον Τσίπρα και την κυβέρνηση καθώς μιλούσε για νέα διαπλοκή, για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, για χτύπημα στην ελευθερία του τύπου. Σειρά πήρε η Bild για την οικονομία γράφοντας ότι ο Τσίπρας έρχεται σαν... επαίτης.

Στο δημοσίευμα, η γερμανική εφημερίδα έκανε λόγο για την σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ,κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το «κούρεμα του χρέους για το πτωχευμένο κράτος του».

«Για τη Μέρκελ, το αίτημα έρχεται σε λάθος χρόνο!», σημείωνε χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.

«Επειδή, η καγκελάριος και ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα το απορρίψουν όχι μόνο γιατί θα χαθούν γερμανικά κεφάλαια, αλλά και επειδή δέχονται πιέσεις, καθώς το ΔΝΤ, μετά από έναν χρόνο, δεν συμμετέχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας επανέρχεται με το ζήτημα διότι δέχεται πιέσεις. «Πολίτες και συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στον νόμο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ οι φήμες για εκλογές τον επόμενο χρόνο υπάρχουν και πάλι».

Τα δημοσιεύματα είναι χαρακτηριστικά, αλλά ακόμη πιο χαρακτηριστικό είναι το άδειασμα που επιφύλαξε ο Μ. Σουλτς στην ελληνική αποστολή που διέρρεε ότι ο Γερμανός αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το ελληνικό χρέος.

«Άκουσα κι εγώ τη φήμη αυτή ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δεν μπορώ να απαντήσω, καθώς εξεπλάγην από τις φήμες πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λάβει κάποια πρωτοβουλία» απάντησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαντώντας «αν ισχύει ότι το ΕΚ θα λάβει πρωτοβουλίες για το θέμα του χρέους, όπως ανέφεραν ελληνικές κυβερνητικές πηγές».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σουλτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, «είναι αλήθεια ότι μίλησα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα και με ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ γι’ αυτό το θέμα» και προσέθεσε για να μην μείνει καμία αμφιβολία:

«Νομίζω πως η πηγή της φήμης αυτής είναι πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ, το θέμα του χρέους θα υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, σε επόμενη συνεδρίασή της. Αυτό είναι κάτι τυπικό αλλά δεν αποτελεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Το... τέλος της κυβερνητικής προπαγάνδας ήρθε με τη θέση του Μ. Ντράγκι. Από χθες το πρωί ορισμένοι παπαγάλοι ροζ χρώματος στην Αθήνα, διέρρεαν ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ θα παίξει το ρόλο του μεσολαβητή για να υπάρξει λύση για το χρέος. Όμως, λίγες ώρες αργότερα ο Ντράγκι πάγωσε την Αθήνα για την ένταξη στο πρόγραμμα του «φθηνού» χρήματος θέτοντας κι αυτός θέμα επίλυσης του χρέους.

Ουσιαστικά, επειδή στο εξωτερικό δεν υπάρχουν... Αυγές και Αυριανές για να αποπροσανατολίσουν, καταλαβαίνει κανείς που πάει η κατάσταση. Οι ξένοι δεν αντέχουν άλλο τους ανόητους ψευτοακτιβισμούς της αριστεράς, δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν ένα αμόρφωτο παιδαρέλι να τους λέει διάφορα που δεν καταλαβαίνουν και κυρίως να μην εφαρμόζει αυτά που έχει ο ίδιος υπογράψει.

Όλα αυτά που γίνονται στην Ευρώπη, κι αυτά που είπαν για το χρέος σήμερα, στον Τσίπρα οι Μέρκελ και Ολάντ - γενικόλογες υποσχέσεις χωρίς καμία δέσμευση - είναι ουσιαστικά η αρχή του τέλους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αν το καταλάβουν κι αυτοί μια ώρα αρχύτερα ίσως να προλάβουμε τα χειρότερα για την οικονομία. Οι θυσίες είναι πολλές για τον κόσμο, όμως, θα πάνε χαμένες αν συνεχιστεί η αφασία της κυβέρνησης που οδηγεί τελικά σε αβεβαιότητα και σε έλλειψη εμπιστοσύνης.

Ο Αλέξης, λοιπόν, μας τέλειωσε. Ο Κυριάκος έχει κάνει deal με τους δανειστές για το πώς θα το πάει το πράγμα στην Ελλάδα όταν αναλάβει να κυβερνήσει; Και τι έχει συμφωνήσει ή όπως λέει και ο λαός «πόσο έχει πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο» για το θρόνο του Μαξίμου;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα