Απίστευτος εμπαιγμός με το χαράτσι

Απίστευτο εμπαιγμό επιφυλάσσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών που καλούνται αυτές τις μέρες να πληρώσουν, άδικα, υπέρογκα ποσά Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Κτισμάτων για το 2011, λόγω τραγικών λαθών στα στοιχεία της ΔΕΗ στον υπολογισμό των οφειλών!

Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.» η… διορθωτική εγκύκλιος που προτίθεται να εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών δεν προβλέπει καμία μείωση στις υπέρογκες χρεώσεις μέχρι και τις αρχές Μαρτίου του 2012!

Σύμφωνα με πληροφορίες,

με τη νέα εγκύκλιο, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα διευκρινίζει ότι όλοι οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν κανονικά στο σύνολό τους και τις δύο δόσεις του Ειδικού Τέλους του 2011, όπως αυτές έχουν υπολογιστεί με βάση τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η ΔΕΗ στις 17 Σεπτεμβρίου 2011! Δηλαδή, ακόμη κι αν τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν είναι λανθασμένα, οι αδίκως χρεωμένοι φορολογούμενοι θα κληθούν να τα εξοφλήσουν κανονικά υπό την απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης!

Στην εγκύκλιο θα αναφέρεται ότι τα επιπλέον ποσά με τα οποία θα χρεωθούν οι καταναλωτές της ΔΕΗ για το 2011, λόγω λαθών στις τιμές ζώνης ή στον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων ή στους συντελεστές παλαιότητας, εφόσον διορθωθούν, θα συμψηφιστούν με το χαράτσι του 2012, για το οποίο οι πρώτοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος θα αρχίσουν να αποστέλλονται από τον προσεχή Μάρτιο!

Με την ίδια εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών θα επιχειρήσει να χρυσώσει το χάπι στους φορολογουμένους καθώς θα τους γνωστοποιήσει ότι το χρονικό διάστημα που απαιτείται να παραμείνει απλήρωτο το «χαράτσι», ώστε να δοθεί εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης, αυξάνεται από 40 σε 80 ημέρες!

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών θα ρυθμίζει τις διαδικασίες με τις οποίες θα γίνουν οι διορθώσεις στα λανθασμένα στοιχεία υπολογισμού του Ειδικού Τέλους που αναγράφονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, θα επεκτείνει την εφαρμογή του μειωμένου Ειδικού Τέλους των 0,5 ευρώ ανά τ.μ. ή την πλήρη απαλλαγή και σε άλλες ευπαθείς ομάδες, θα προβλέπει διακανονισμούς για όσους δεν μπορούν να εξοφλήσουν το Τέλος μόνο σε 2 δόσεις καθώς και ρυθμίσεις για βιομηχανίες, βιοτεχνίες και αγρότες.

Οι λεπτομέρειες των ρυθμίσεων που θα γίνουν προβλέπουν, αναλυτικά, τα εξής:

1 Διορθώσεις λαθών στον υπολογισμό του Ειδικού Τέλους και μείωση των «φουσκωμένων» επιβαρύνσεων: Τα λάθη στις τιμές ζώνης, στα τετραγωνικά μέτρα και τους συντελεστές παλαιότητας θα δοθεί η δυνατότητα να διορθωθούν με την ακόλουθη διαδικασία:

* Η ΔΕΗ θα στείλει σε όλους τους δήμους της χώρας τις ηλεκτρονικές καταστάσεις με τα στοιχεία υπολογισμού του Ειδικού Τέλους του έτους 2011 που έχει στα δικά της αρχεία.

* Οι πολίτες που έχουν διαπιστώσει λάθη στον υπολογισμό του Ειδικού Τέλους θα πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων, πιθανότατα στα ΚΕΠ, για να προβούν στις αναγκαίες διορθώσεις των λανθασμένων στοιχείων. Για το σκοπό αυτό, θα

Keywords
Τυχαία Θέματα