Απερρίφθη η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖA

Απερρίφθη η πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση του Β.Μεϊμαράκη να παραπέμψει την απόφαση στην Ολομέλεια, χωρίς να προηγηθεί συζήτηση επί της πρότασης μομφής, προκάλεσε την αντίδραση του Αλ.Τσίπρα, ο οποίος κατέθεσε μομφή κατά του προεδρείου του Σώματος και αποχώρησε μαζί με την ΚΟ του

ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή.

Αυτήν την ώρα, συνεχίζεται η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Βενιζέλος: να απορριφθεί η πρόταση μομφής

Προηγουμένως, να απορρίψει ευθύς και αμέσως την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής από το βήμα της Ολομέλειας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι είναι απαράδεκτη κατά το σύνταγμα.

Η πρόταση δυσπιστίας σύμφωνα με το σύνταγμα, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, δεν μπορεί να υποβληθεί ξανά αν δεν παρέλθει το εξάμηνο από προηγούμενη πρόταση.

Με πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της Βουλής απειλούσε ο Τσίπρας

Για κυβέρνηση τρομαγμένη που ψάχνει αίολα επιχειρήματα για να μην γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών αλλά και για πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε περίπτωση που δεν την κάνει δεκτή, έκανε πριν από λίγο λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της Βουλής, σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στα όσα υποστήριξε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κύριος Τσίπρας αντέτεινε ότι η κυβέρνηση ψάχνει αίολα επιχειρήματα για να την απορρίψει καθώς φοβάται ότι ο υπουργός Οικονομικών της δεν θα τύχει της επικρότησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας και θα καταψηφιστεί.

Κουβέλης: Δεν συμφωνούμε με την πρόταση δυσπιστίας κατά Στουρνάρα

Το προεδρείο της Βουλής είναι αρμόδιο να κρίνει αν είναι συνταγματική η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, ωστόσο είναι πολιτικό λάθος να απομονώνονται οι ευθύνες ενός μεμονωμένου υπουργού που συμμετέχει σε μια κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Δεν συμφωνούμε με την πρόταση δυσπιστίας» είπε ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι η ευθύνη της κυβέρνησης είναι συλλογική. Άφησε έτσι να εννοηθεί ότι η νέα πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ είναι όμοια με αυτή που είχε κατατεθεί λιγότερο από έξι μήνες πριν, και επομένως δεν μπορεί να συζητηθεί.

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ακόμα ότι δεν είναι δυνατό να διεξάγεται η πολιτική συζήτηση σε διαδικαστικό επίπεδο.

Αλ.Παπαρήγα: Συμφωνούμε με την πρόταση δυσπιστίας

Συμφωνούμε να μετατραπεί η σημερινή διαδικασία σε συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, ανεξαρτήτως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ την υπέβαλε για λόγους σκοπιμότητας ή όχι, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα του ΚΚΕ.

Άλλωστε, πρόσθεσε η κύρια Παπαρήγα, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να συζητήσουμε ουσιαστικά τα κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι μετατρέπουν τη Βουλή σε προεκλογικό μπαλκόνι.

Εάν γίνει δεκτό να συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας το ΚΚΕ «θα κάνει τα πάντα, ώστε η συζήτηση να λάβει ουσιαστικό νόημα» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα.

Καμμένος: Νόμιμη και τυπική η πρόταση μομφής

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπέβαλε αίτημα μομφής «νόμιμα και τυπικά», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έπειτα από τη διακοπή της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα