Απειλεί με μποϊκοτάζ η UEFA μετά την επανεκλογή Μπλάτερ

Και τώρα αρχίζουν τα όργανα. Η επανεκλογή Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA δεν είναι μόνο η έναρξη μια νέας θητείας για τον 79χρονο αξιωματούχο αλλά η απαρχή ενός πολέμου ανατολής-δύσης που έχει δυο πιθανότητες κατάληξης.

Ή θα εξωθήσει τον γηραιό Ελβετό σε πρόωρη παραίτηση ή θα φέρει στο χείλος του γκρεμού το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το τελευταίο δε, φαντάζει πιο εφικτό αφού ο επανεκλεγείς πρόεδρος της FIFA δείχνει αποφασισμένος να εξαντλήσει τη θητεία του και να αποχωρήσει

“πλήρης ημερών” στα 83 του από την προεδρική καρέκλα.

Από το βράδυ της Παρασκευής και μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στη Ζυρίχη μια ήταν η αίσθηση που είχαν όλοι όσοι αποχωρούσαν από την αίθουσα της ολομέλειας. Ότι ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε.

Οι πρώτοι ψίθυροι για την αντίδραση της UEFA άρχισαν να ακούγονται από στόμα σε στόμα και υπήρξαν κραυγές αγωνίας όταν έφτασε στα γραφεία των Μέσων Ενημέρωσης ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα προχωρήσει στο μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκειμένου να εξωθήσει τον Μπλάτερ σε παραίτηση και άτακτη φυγή.

Ποιος άραγε μπορεί να φανταστεί ένα Μουντιάλ χωρίς ευρωπαϊκές ομάδες;. Μάλλον δεν θα μιλάμε για Μουντιάλ αλλά για κάτι άλλο. Η UEFA έχει τον άσο στο μανίκι αλλά κανείς δε θέλει να τον ρίξει στην τσόχα. Ο Πλατινί γνωρίζει πολύ καλά την δυναμική του οργανισμού που διευθύνει και ως καλός εκτελεστής (φάουλ) θα περιμένει την κατάλληλη στιγμή.

Αυτό είναι και το μόνο σίγουρο την δεδομένη στιγμή. Ο γάλλος αξιωματούχος και οι συνεργάτες του θα «χτυπήσουν» τον Μπλάτερ. Το πότε είναι προς το παρόν το ζητούμενο. Όπως ζητούμενο είναι και αν θα υπάρξουν και θύματα σε αυτό τον «πόλεμο».

Το ποδόσφαιρο πάντως δεν θέλει άλλα θύματα...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα