Αντιμέτωπος με θανατική καταδίκη ο «εκτελεστής του Αφγανιστάν»

Όλο και περισσότερες πληροφορίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον τρελαμένο κομάντο του αμερικανικού στρατού που δολοφόνησε εν ψυχρώ 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα, στο Αφγανιστάν.

Ο 38χρονος στρατιώτης είχε υποστεί εγκεφαλική βλάβη στη διάρκεια της πρόσφατης θητείας του στο Ιράκ, μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα. Παρόλα αυτά κρίθηκε ικανός να συνεχίσει την στρατιωτική του σταδιοδρομία.

Εκτός όμως από το ατύχημα, ο εν λόγω

επιλοχίας, που είχε ήδη συμπληρώσει τρεις θητείες στο  μέτωπο του Ιράκ, είχε και προβλήματα με τον γάμο του, πριν μετατεθεί στο Αφγανιστάν.

Παράλληλα, όπως λένε οι πληροφορίες, δυσκολεύονταν να προσαρμοστεί, αλλά οι υγειονομικές αρχές του αμερικανικού στρατού του έδωσαν το οκέι να συνεχίσει.

Και όχι μόνο κρίθηκε σωματικά, και πνευματικά υγιής, αλλά εκπαιδεύτηκε και ως ελεύθερος σκοπευτής!

Τώρα όμως αντιμετωπίζει την θανατική καταδίκη. Σύμφωνα με συνηγόρους υπεράσπισης του στρατού, «με βάση όσα έγιναν γνωστά, η υπόθεση του θα εκδικαστεί με γνώμονα την πιθανή θανατική ποινή… το ότι τα θύματα ήταν πολλά και μάλιστα μικρά παιδιά, δικαιολογεί την επιδίωξη της θανατικής ποινής».

Ο κατηγορούμενος θα εξεταστεί και από ψυχιάτρους, πριν παραπεμφθεί στο στρατοδικείο.

Σε περίπτωση που καταδικαστεί σε θάνατο, την ποινή θα πρέπει να την εγκρίνει ο πρόεδρος Ομπάμα. Αν η υπόθεση εξελιχθεί σε θανατική καταδίκη, θα πρόκειται για την πρώτη εκτέλεση Αμερικανού στρατιώτη από το 1961, όταν είχε απαγχονιστεί ένας δεκανέας για τον βιασμό και την απόπειρα δολοφονίας μιας 11χρονης Αυστριακής.

usnews.msnbc.msn.com

Απόδοση:  S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα