Αντιδράσεις από την τοποθέτηση της διευθύντριας Επικοινωνίας των ΑΝΕΛ στο Δ.Σ. της ΕΡΤ

Τα πυρά της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε η επιλογή της κυβέρνησης να τοποθετήσει την κ. Κατερίνα Τσατσαρώνη, υπεύθυνη επικοινωνίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, και μετακλητή υπάλληλο της Βουλής στους Ανεξάρτητους Έλληνες, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ.

Η ίδια στις επικρίσεις απάντησε ότι είναι ΑΝΕΛ και δεν ντρέπεται γι’ αυτό.

"Βλέπουμε στο βιογραφικό της κ. Τσατσαρώνη πως το μόνο της προσόν που προβάλλεται είναι η θητεία της δίπλα στον κ. Καμμένο" επισήμανε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά τη διάρκεια ακρόασης της προτεινόμενης από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά για την θέση μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ. "Εκτίθεται η κυβέρνηση που ζητάει αυτή την πρόταση. Δεν ζητάει κανείς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, αλλά ούτε και προσκομίζει κάποιος πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Ο υπουργός προτείνει τον Χρ. Λεοντή για την θέση του Προέδρου της ΕΡΤ, αλλά εδώ φαίνεται πως η πρόταση Τσατσαρώνη έχει να κάνει καθαρά με τον κυβερνητικό εταίρο".

Το σκεπτικό Βενιζέλου βρήκε σύμφωνους και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Νικήτα Κακλαμάνη να λέει ότι η πρόταση αυτή είναι μέσα στο πολιτικό συμβόλαιο που έχουν υπογράψει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, και με τον Χ. Αθανασίου να επισημαίνει πως ως υπεύθυνη επικοινωνίας του ΥΠΕΘΑ και Διευθύντρια Επικοινωνίας των ΑΝΕΛ έχει ασυμβίβαστο να πάει στο ΔΣ της ΕΡΤ.

Η ίδια η κ. Τσατσαρώνη υπερασπίστηκε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στην εταιρία μετρήσεων τηλεθέασης AGB, ενώ επισήμανε ότι η θέση της στους ΑΝΕΛ οφείλεται στα τεχνοκρατικά της χαρακτηριστικά. "Ημουν στην AGB κοντά στον Γ. Αναστασάκο, έχω επαγγελματική πορεία πολύ σημαντική στον χώρο" τόνισε. Και πρόσθεσε "έχω και διεθνή αναγνώριση, έχω μιλήσει σε σεμινάρια για πλήθος θεμάτων για τηλεοπτικά προγράμματα, δεν είμαι υπεργνώστης. Είμαι ΑΝΕΛ και δεν ντρέπομαι γι’ αυτό. Το επάγγελμά μου ασκώ δεν ασκώ πολιτική, τεχνοκράτης είμαι, θα βοηθήσω πολύ στην ΕΡΤ".

Μάλιστα απευθυνόμενη προς τον κ. Βενιζέλο ρώτησε με ποιο τρόπο θα μπορούσε να "ωφελήσει" τον κ. Καμμένο μέσα από την θέση μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ.

Στην ερώτηση αυτή ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι και η ίδια επικαλείται μια μακρά στενή σχέση με τον κ. Καμμένο. "Έχετε ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης με τον ομοϊδεάτη σας. Το ΔΣ της ΕΡΤ είναι ΔΣ στον ευαίσθητο χώρο της ενημέρωσης. Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς κάτι αλλά χρειάζεται να εκπέμπει κάτι. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας ενός κόμματος θα έπρεπε να είναι μέλος στο ΔΣ της ΕΡΤ; Θα ήταν μια καλή επιλογή εάν πχ η κυβέρνηση διόριζε εκεί την κ. Σβίγγου ή τον μακαρίτη τον Μιχόπουλο; Δεν θα έπρεπε να δεχτείτε την θέση για λόγους διαφύλαξης του θεσμικού χαρακτήρα".

Η κ. Κατερίνα Τσατσαρώνη τελικά έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από τα μέλη της Θεσμών για την προτεινόμενη θέση ενώ την καταψήφισαν βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτός για την θέση του Προέδρου της ΕΡΤ και ο Χρ. Λεοντής ο οποίος όμως δεν καταψηφίστηκε από κανένα μέλος της Επιτροπής Θεσμών, όπως η κ. Τσατσαρώνη.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός υπερασπίστηκε τις προτάσεις του ενώ αφού επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι "υπάρχει πρόβλημα με το μονοπώλιο μετρήσεων τηλεθέασης" είπε πως σύντομα η κυβέρνηση θα φέρει ρυθμίσεις για το θέμα οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα