Ανθρωποκυνηγητό στις Βρυξέλλες - Άμεση σχέση με το μακελειό στο Παρίσι

Η αιματοκυλισμένη υπόθεση της Γαλλικής πρωτεύουσας πριν από μήνες και η εξάπλωση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη φαίνεται να μην έχουν κλείσει οριστικά. Πριν από λίγες ώρες, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βελγικής αστυνομίας, έπειτα από έφοδο που πραγματοποιήθηκε σε κατοικία στην περιοχή Forest των Βρυξελλών.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας εφόδου σε διαμέρισμα στην περιοχή Φόρεστ των Βρυξελλών κι ένας τέταρτος κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που ακολούθησαν στη συνοικία, επισήμανε ο Έρικ Φαν ντερ Σιπτ, εκπρόσωπος Τύπου του ομοσπονδιακού

εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα ένας ύποπτος σκοτώθηκε στην έφοδο στο νότιο τμήμα των Βρυξελλών κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία, μετέδωσαν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Η βελγική εφημερίδα DH έγραψε ότι ένας ύποπτος, που όπως περιγράφεται κρατούσε ένα πυροβόλο όπλο, έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών αφού εντοπίστηκε σε έναν κήπο από ελικόπτερο της αστυνομίας που πετούσε στην περιοχή.

Το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF μετέδωσε από την πλευρά του ότι ένας ύποπτος "εξουδετερώθηκε", χωρίς να διευκρινίζει εάν σκοτώθηκε, και άλλοι δύο ένοπλοι που φέρουν στην κατοχή τους Καλάσνικοφ παραμένουν ασύλληπτοι.

Σύμφωνα πάντα με το ρωσικό δίκτυο Russia Today, η συγκεκριμένη επιχείρηση συνδέεται άρρηκτα με το μακελειό του περασμένου Νοεμβρίου στη Γαλλία.

Η έφοδος της βελγικής αστυνομίας σημειώθηκε κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Vorst-Zuid που βρίσκεται νοτιοδυτικά του κέντρου των Βρυξελλών. Να σημειωθεί τέλος πως η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ υπάρχουν περίπου είκοσι θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας με τους αστυνομικούς να είναι πολύ καλά οπλισμένοι.

«Πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών» κατά τη διάρκεια της εφόδου στο Φόρεστ μια κοινότητα των Βρυξελλών «στο πλαίσιο της έρευνας για (τις επιθέσεις) στο Παρίσι» δήλωσε ο Έρικ Βαν ντε Σιπτ, εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα