Αντεπίθεση Σαμαρά

H εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ ήταν μόνο η αφετηρία, λένε στο Μέγαρο Μαξίμου… Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του μετρούν στην πράξη τις αντιδράσεις στο εσωκομματικό πεδίο. Και οι πρώτες αντιδράσεις ικανοποίησαν τους πάντες.

Δεν ήταν μόνο, η κοσμοπλημμύρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το Σάββατο το απόγευμα, αλλά κυρίως η αισιοδοξία και η επιστροφή της αυτοπεποίθησης στα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη που είχε χαθεί τους τελευταίους μήνες στην κυβερνητική παράταξη.

«Τόσο πολλά θετικά

σχόλια είχε πολύ καιρό να ακούσει ο Σαμαράς» έλεγε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγων και εξηγούσε ότι η μεταστροφή του κλίματος θα αρχίσει να καταγράφεται σταδιακά.

Αυτή ακριβώς η αλλαγή κλίματος βεβαίως και δεν αρκεί για να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, επεσήμαναν κορυφαίοι υπουργοί μετά την εκδήλωση του Σαββάτου, αλλά συμπλήρωναν ότι: «αξία και σημασία έχει ότι τώρα η κυβέρνηση και η ΝΔ και με την συζήτηση και ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πολιτικό παιχνίδι και δεν πρέπει να την απολέσουν ως τις εκλογές».

Ενδεικτικό της αλλαγής που έχει συντελεστεί τις τελευταίες ημέρες ήταν το πώς υποδέχθηκαν τα στελέχη και οι απλοί πολίτες τον Πρωθυπουργό στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ο χαμένος ενθουσιασμός επανήλθε και όλα είναι στο χέρι της ΝΔ, αρκεί να πιστέψει στη νίκη, έλεγαν κεντρικοί παράγοντες της κεντροδεξιάς.

Από εδώ και πέρα όλοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο προχωρούν σε ανασύνταξη δυνάμεων και το μήνυμα είναι: «Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, αρκεί να δουλέψουν όλοι όπως πρέπει».

Η δικομματική κυβέρνηση αναμένεται να λάβει στα τέλη της εβδομάδας ψήφο εμπιστοσύνης και μετά αρχίζει ο σκληρός αγώνας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κυβερνητικές προτεραιότητες, σε συνδυασμό με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τις κινήσεις στο θέμα του ελληνικού χρέους, θα κινηθούν παράλληλα ώστε να υπάρξουν εμφανή αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου.

Ταυτόχρονα θα προχωρήσει η κομματική ανασυγκρότηση για να στηριχθεί η κυβερνητική πολιτική από το κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα αποτελέσουν και την αιχμή του δόρατος σε μια εκλογική αναμέτρηση, εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στο πεδίο της οικονομίας η κυβέρνηση αισθάνεται δικαιωμένη και αυτό μένει να επιβεβαιωθεί και από τους πολίτες στις μετρήσεις, καθώς ήδη οι πρώτες φοροαπαλλαγές προχωρούν.

Το μείζον θέμα για την κυβέρνηση τους προσεχείς μήνες είναι η οικονομία, από την πορεία της οποίας θα εξαρτηθούν τελικά οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Τα κυβερνητικά μέτρα για την οικονομία, όπως προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, θα συνοδεύονται από μια πολιτική αντεπίθεση της ΝΔ και «άνοιγμα στην κοινωνία», σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό του Μαξίμου.

Για να τύχουν ευρύτατης αποδοχής οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης απαιτείται ασφαλώς και η κινητοποίηση του συνόλου του υπουργικού συμβουλίου και της Κ.Ο. της ΝΔ. Ο Πρωθυπουργός φρόντισε να στείλει τα μηνύματά του στην εκδήλωση του Σαββάτου και μένει να αποδειχθεί στην πράξη, ότι υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές αποκωδικοποίησαν τα όσα είπε ο Αντ. Σαμαράς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα