Αντάρτες επιτέθηκαν στα λεωφορεία που θα απομάκρυναν αμάχους από το Χαλέπι [εικόνες &βίντεο]

Τα λεωφορεία που θα χρησιμοποιούνταν για την απομάκρυνση ανθρώπων από τα περικυκλωμένα (από τους αντάρτες) χωριά, Αλ-Φούα και Κεφράγια, δέχτηκαν επίθεση.

Μερικά από αυτά καίγονται, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα λεωφορεία είχαν ξεκινήσει για να πάνε να παραλάβουν αρρώστους και τραυματισμένους από τα περικυκλωμένα (από τους αντάρτες) χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια. Στο δρόμο, δέχτηκαν επίθεση

και τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Μερικά από τα λεωφορεία, όπως και οχήματα της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, είχαν φτάσει στην είσοδο των δύο χωριών.

Οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ απαιτούν να επιτραπεί η έξοδος ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα πολιορκημένα αυτά χωριά, σε αντάλλαγμα για την έξοδο των ανταρτών και των αμάχων από τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου.

Nωρίτερα τα λεωφορεία είχαν αρχίσει να εισέρχονται στις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, υπό την επίβλεψη του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (ICRC), αλλά και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου. Τα λεωφορεία θα μεταφέρουν αντάρτες, αλλά κι αμάχους. Η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Συρία, Ελίαζμπεθ Χοφ, δήλωσε ότι μία ομάδα του αναφερόμενου οργανισμού κατευθύνεται στη Ραμούσα στα νοτιοδυτικά του Χαλεπίου, όπου και θα διεξαχθεί η επιχείρηση της εκκένωσης.

Τηλεοπτικά πλάνα της συριακής τηλεόρασης δείχνουν λεωφορεία να έχουν παρκάρει σε διασταύρωση στη Ραμούσα, με τη συνοδεία ενός οχήματος της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, ενώ στην περιοχή υπάρχουν κι άλλα μεγαλύτερα οχήματα του ICRC και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα