Ανοικτή η πρόκριση για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Η σημερινή κλήρωση, για τα ζευγάρια που θα  αναμετρηθούν τον Φεβρουάριο για τους «32» του Europa League, έβγαλε Ρούμπιν Καζάν για τον Ολυμπιακό και  Ουντινέζε για τον ΠΑΟΚ. Στους σχεδόν δύο μήνες που μεσολαβούν, πολλά μπορεί να συμβούν (μεταγραφική ενίσχυση, φορμάρισμα ομάδας, τραυματισμοί) σε όλες τις ομάδες, αλλά σίγουρα ο ΠΑΟΚ

μπορούσε να πάρει υποδεέστερο αντίπαλο. Από την άλλη πλευρά η Ουντινέζε είναι μια εμπορική ομάδα..

Θεωρητικά  λοιπόν, στάθηκε πιο τυχερός  ο Ολυμπιακός που φτάνει προημιτελικά αποκλείοντας πρώτα Ρούμπιν Καζάν κι έπειτα Σάλτσμπουργκ ή Μέταλιστ. Η Ρούμπιν Καζάν τον Φεβρουάριο δεν θα έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια της. Επίσης, δεν θα είχε στη σύνθεση της, τον βασικό της τερματοφύλακα, ο οποίος αποβλήθηκε στην τελευταία αναμέτρηση για τους ομίλους με τον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια, αν οι «ερυθρόλευκοι» προκριθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια εκ των Σάλτσμπουργκ ή Μέταλιστ.

H Oυντινέζε μπορεί να έμεινε στο 1-1 με την Σέλτικ, αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση ως δεύτερη με 9 βαθμούς, πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Το συγκρότημα του Γκουιντολίν παρουσιάζει εξαιρετικό πρόσωπο φέτος στο Καμπιονάτο και ισοβαθμεί στην κορυφή με την Γιουβέντους. Δέχεται γκολ πολύ δύσκολα  και έχει μπροστά έναν Ντι Νατάλε ικανό να κάνει τη ζημιά σε οποιαδήποτε άμυνα.  Στην Ευρώπη (μέχρι τώρα) ο Ιταλός στράικερ δεν παίζει πολύ, αλλά οι Φριουλιάνι δεν παύουν να αποτελούν μία πολύ δυνατή ομάδα. Βέβαια, από τη στιγμή που ο φετινός ΠΑΟΚ έκανε διπλό μέσα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν και άφησε εκτός της Τότεναμ είναι ικανός για όλα. Αν καταφέρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης να  προκριθεί θα έχουν εξίσου δύσκολο έργο στους «16», αφού το ζευγάρι με το οποίο διασταυρώνεται είναι το Αλκμααρ – Αντερλεχτ.

Επίσης μεγάλα ματς θα γίνουν και στα υπόλοιπα ζευγάρια, όπου  ξεχωρίζουν οι μάχες Πόρτο – Μάντσεστερ Σίτι και Αγιαξ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των «32»:

Πόρτο – Μάντσεστερ Σίτι, Αγιαξ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λοκομοτίβ Μόσχας – Μπιλμπάο,  Σάλτσμπουργκ – Μέταλιστ, Στόουκ – Βαλένθια, Ρουμπίν Καζάν – Ολυμπιακός, Άλκμααρ – Αντερλεχτ, Λάτσιο – Ατλέτικο Μαδρίτης, Στεάουα Βουκ. – Τβέντε,  Βικτόρια Πλζεν – Σάλκε, Βίσλα Κρακοβίας – Σταντάρ Λιέγης, Μπράγκα – Μπεσίκτας, Ουντινέζε – ΠΑΟΚ, Τραμπζονσπόρ – Αϊντχόφεν, Ανόβερο – Κλαμπ Μπριζ, Λέγκια Βαρσοβίας – Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Το Πρόγραμμα της Διοργάνωσης
Φάση των «32»: 16 και 23 Φεβρουαρίου 2012
Φάση των «16»: 8 και 15 Μαρτίου 2012

Keywords
Τυχαία Θέματα