Ανοίγουν οι τραπεζικoί λογαριασμοί βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής

Ανοίγουν οι τραπεζικoί λογαριασμοί όλων των βουλευτών και κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ θα ελεγχθούν σε βάθος 10ετίας τα περιουσιακά τους στοιχεία. Οι ράμπο του ΣΔΟΕ έλαβαν εντολή να μπουν τόσο στα προσωπικά οικονομικά δεδομένα του κάθε βουλευτή όσο και στα ταμεία του ΣΔΟΕ ώστε να διαπιστώσουν τη ροή του χρήματος.

Τα βιβλία της Χρυσής Αυγής,

αν υπάρχουν, θα γίνουν φύλλο και φτερό καθώς οι πληροφορίες που έρχονται κάνουν λόγο για κρυφή χρηματοδότηση από επιχειρηματίες αλλά και από ανθρώπους της Εκκλησίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν βρεθεί ίχνη για τους εφοπλιστές που έδιναν στους Χρυσαυγίτες μετρητά, κυρίως 500άρικα, προκειμένου να τους κάνουν βρόμικες δουλειές.

Φαίνεται να υπάρχουν «τριγωνικές συνδέσεις» με επιχειρηματικές δραστηριότητες βουλευτών της οργάνωσης. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην εξακρίβωση της ταυτότητας αφανών χρηματοδοτών της οργάνωσης, οι οποίοι είναι προβεβλημένα άτομα υπεράνω υποψίας. Εκτιμάται πάντως ότι οι χρηματοδοτήσεις αυτές δεν γίνονταν μέσω νόμιμων τραπεζικών καναλιών, κι αυτό δυσκολεύει τις προσπάθειες εντοπισμού τους. Παράλληλα, η Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος, με επείγουσα επιστολή στις τράπεζες είχε ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί των βουλευτών και της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, και να ελεγχθούν όλες οι κινήσεις χρημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα