Ανησυχία για «γέννηση» πυρήνα τζιχαντιστών

«Φοβόμαστε τυχόν επικίνδυνες ζυμώσεις σε κέντρα φιλοξενίας και χώρους με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο. Ανησυχούμε για το ενδεχόμενο προσηλυτισμού… υποχρέωσης. Δηλαδή κάποιος εγκλωβισμένος τζιχαντιστής, παρέχοντας βοήθεια σε κάποιους μετανάστες, να τους προκαλέσει το συναίσθημα ανταπόδοσης και συμμετοχής σε πυρήνα που θα δημιουργηθεί εδώ. Μέχρι πριν από λίγο καιρό η χώρα μας ήταν σημείο “transit” για τις διελεύσεις μελών του ISIS. Είχαν βρει τον δουλεμπορικό διάδρομο για το πέρασμα στρατολογημένων μελών τους, όπως διαπιστώθηκε στην περίπτωση

της Γαλλίας. Τώρα μετατραπήκαμε σε “φυλακή” για εκείνους. Προς το παρόν δεν υπάρχει βάσιμη πληροφορία τέτοιου κινδύνου ή ένδειξη ριζοσπαστικοποίησης ανάλογου βαθμού. Πρέπει να ενισχύσουμε το πληροφοριακό δίκτυό μας και να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών με τις ξένες διωκτικές αρχές, οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν απρόθυμες και εσωστρεφείς», δηλώνει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., που συμμετείχε στην εκπόνηση του σχεδίου των μέτρων ασφαλείας μετά το αιματοκύλισμα των Βρυξελλών.

Παρότι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών, όπως διαβεβαιώνουν Ελληνες αξιωματούχοι, ο προβληματισμός τους αφορά την πιθανότητα έλευσης ενός ακραίου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους στην Ελλάδα, ο οποίος, εγκλωβισμένος εδώ, θα αποφασίσει τη δημιουργία «πυρήνα» στο εσωτερικό μας στρατολογώντας πρόθυμα και θρησκευτικά φανατισμένα άτομα.

e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα