Ανίκανοι και στη διαχείριση του μεταναστευτικού

13:16 9/8/2015 - Πηγή: Antinews

Κακόμοιρε Έκο που δεν έζησες στην Ελλάδα να δεις ότι ο Αύγουστος είναι γεμάτος ειδήσεις. Και μη νομίζετε ότι το νούμερο ένα θέμα είναι ότι το μισό υπουργικό συμβούλιο τρώει ξύλο από την τρόικα που θα έδιωχνε ο Αλέξης. Ούτε ότι το άλλο μισό κάνει ότι δε βλέπει το πιο σκληρό μνημόνιο που θα υπογράψει.

Η

είδηση είναι η έκρηξη του μεταναστευτικού ρεύματος. Τα στοιχεία και μόνο δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος το οποίο εμείς στην Αθήνα δε μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε όπως οι κάτοικοι των νησιών. Μόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου πέρασαν από την Τουρκία στη χώρα μας περισσότεροι από 11.000 μετανάστες.

Από τον Μάρτιο έως και τον Ιούλιο στην Κω -που έχει 34.000 μόνιμους κατοίκους- έχουν καταφθάσει 14.794 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ μόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου διεσώθησαν από τη θάλασσα και μεταφέρθηκαν στο νησί 3.995!

Στο ίδιο διάστημα, οι μετανάστες που πέρασαν από την Τουρκία στη Λέσβο -ένα νησί 85.000 κατοίκων- ξεπέρασαν τις 54.000, ενώ μόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου έφθασαν 6.000 πρόσφυγες.

Σοβαρό είναι το πρόβλημα και στη Σάμο, όπου οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 33.000 και το τελευταίο πεντάμηνο ο αριθμός των μεταναστών που έφθασαν στο νησί αγγίζει τις 10.000, ενώ από την 1η Αυγούστου έως και σήμερα ήδη έχουν φθάσει 971.

Στο ίδιο διάστημα στη Χίο -με μόνιμους κατοίκους 53.000- έφθασαν 19.437 μετανάστες και πρόσφυγες.

Τα ρεπορτάζ από τη Κω όπου μετανάστες κάνουν διαδήλωση ζητώντας να φύγουν και οι κάτοικοι δεν αντέχουν άλλο να καταστρέφεται ο τουρισμός τους και φοβούνται για την ασφάλειά τους, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ασφαλώς το πρόβλημα είναι τεράστιο και γι’ αυτό δεν ευθύνεται η Ελλάδα ή μόνον η κυβέρνηση. Ασφαλώς και η χώρα μας έχει αφεθεί στο έλεος των προσφύγων από την Ευρώπη.

Αλλά και ο Τσίπρας με την παρέα του τι έχουν κάνει για να μειώσουν έστω την εικόνα της διάλυσης; Πριν δύο μέρες έκαναν μια σύσκεψη όπου αποφασίστηκε να συντονίσει τις κινήσεις ο… Φλαμπουράρης κάνοντας στην άκρη την ανεκδιήγητη κυρά Τασία. Δηλαδή ο χαβαλές υπουργός του φραπέ που έλεγε ότι θα στείλει σε resort τους τροικανούς για να κάνουν μπάνια, θα αναλάβει να λύσει το μεταναστευτικό. Μεγαλειώδης και στρατηγική κίνηση από τον Τσίπρα. Παραμέρισε την άχρηστη για να φέρει έναν ακόμη άχρηστο να λύσει το πρόβλημα των νησιών. Και πώς θα το κάνει αυτό; Θα αυξήσει τα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες στην Αθήνα; Θα επιταχύνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας; Θα φτιάξει κι άλλους οικισμούς όπως στον Βοτανικό; Αστείες καταστάσεις. Εδώ τους τελευταίους μήνες το πρόβλημα στα νησιά επιδεινώνεται, ακούγονται κραυγές αγωνίας από τις τοπικές αρχές και η Αθήνα ασχολείται με τον… Βαρουφάκη. Γιατί τα πλοία δεν μετέφεραν τους μετανάστες γρηγορότερα; Γιατί δεν υπήρξε συντονισμός μεταξύ των υπουργείων Ναυτιλίας και Μετανάστευσης. Δηλαδή ο Δρίτσας δε μιλάει με τη σύζυγό του Τασία Χριστοδουλοπούλου; Εκεί στο σπίτι τους τι λένε; Δεν συντονίζονται μπας και διασωθεί η Κως, η Μυτιλήνη, η Σάμος; Μπα, αυτοί δεν μπορούν ούτε ως σύζυγοι να μιλήσουν πόσο μάλλον ως υπουργοί της ίδιας κυβέρνησης.

Μέχρι λοιπόν να πάρει μπροστά ο μπάρμπα Αλέκος Φλαμπουράρης, να μιλήσει με τον Αλέξη στις διακοπές τους στην Αίγινα, να συντονιστεί η κυρά Τασία με τον Δρίτσα, να ξυπνήσει η Δούρου στην Αττική και όλοι μαζί να δώσουν κάποιες έστω και προσωρινές λύσεις η χώρα θα διαλύεται. Τα νησιά θα χάνουν τεράστια ποσά από τον τουρισμό, οι μετανάστες θα μπαίνουν ανεξέλεγκτοι και όλοι μαζί θα βρίζουν την ΕΕ, το Μνημόνιο, τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα φταίει σε τίποτε.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα