Ανδρ. Βγενόπουλος: Μεγάλο λάθος η διάσπαση της Λαϊκής Τράπεζας

Η διάσπαση της Λαϊκής Τράπεζας ώστε να προστατευθούν για μια ακόμη φορά τα τεράστια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την Τράπεζα Κύπρου είναι ένα λάθος γιγαντιαίων διαστάσεων που θα πλήξει βάναυσα την Κυπριακή Οικονομία και Κοινωνία» αναφέρει σε μακροσκελή του δήλωση ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

«Πριν

από 17 περίπου μήνες αντικαταστάθηκε βίαια και παράνομα η Διοίκηση της Marfin Popular Bank η οποία είχε εκλεγεί από τους ιδιώτες μετόχους της. Στην περίοδο που ακολούθησε, την Τράπεζα, που με δημόσιους πανηγυρισμούς «ξανάγινε Κυπριακή» και μετονομάσθηκε σε Λαϊκή, διοίκησαν οι εκλεκτοί της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίοι και με τις αντιεπαγγελματικές πράξεις και παραλείψεις τους τη διέλυσαν. Η Διοίκηση της οποίας υπήρξα μη Εκτελεστικός Πρόεδρος παρέδωσε μια υγιή Τράπεζα με καταθέσεις 20,2 δισ.ευρώ επιτοκιακά έσοδα 799 εκατ. ευρώ οργανική προ προβλέψεων κερδοφορία 388 εκατ. Ευρώ (2011) και ELA περίπου 3 δισ. ευρώ. Μέσα σε 17 μήνες η κρατική πλέον Λαϊκή επιδείνωσε δραματικά τα αποτελέσματά της και παρά την υποτιθέμενη «σιγουριά» του κρατικού της χαρακτήρα μείωσε ραγδαία τις καταθέσεις της και ανέβασε τη χρήση του ELA σε πάνω από 9 δισ. ευρώ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ.Βγενόπουλος.

Ο κ.Βγενόπουλος αναφέρει ότι «είναι απόλυτα σωστή η απόφαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναθέσει επιτέλους την διερεύνηση των ευθυνών για την τραγωδία της Κυπριακής Οικονομίας σε ποινικούς ανακριτές, τερματίζοντας την περίοδο των ανυπόστατων συκοφαντιών, ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα