"Αναταράξεις" στον ΣΥΡΙΖΑ: Όχι σε κόμμα-σούπα από Τσακαλώτο- Στήριξη ζήτησε ο Τσίπρας

Αισθητές είναι οι κατά συρροή διαφοροποιήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου το τελευταίο αρκετό διάστημα από τις επίσημες "γραμμές" της Κυβέρνησης σε σειρά ζητημάτων.

Καταρχάς, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, μια απάντηση που έδωσε χθες σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3, η οποία πέρασε μάλλον στα "ψιλά" της ειδησεογραφίας.

Ερωτηθείς να απαντήσει για την υπόθεση Πετσίτη, ο υπουργός Οικονομικών έκανε έναν φοβερά ενδιάφεροντα "παραλληλισμό", λέγοντας πως εάν έβλεπε τον εν λόγω

σε σειρά παράταξης ανθρώπων όπως π.χ στην ....αστυνομία, δεν θα τον αναγνώριζε.

Η αιχμή του κ. Τσακαλώτου για την περίεργη υπόθεση Πετσίτη, είναι ευφυώς κρυμμένη στην επιλογή του πλαισίου όπου διάλεξε έστω και υπό μορφή παραδείγματος, να τον τοποθετήσει.

Πέραν τούτου, καθόλου σύμφωνος είναι ούτε με τους πολιτικούς τόνους που σηκώνει η Κυβέρνηση για την υπόθεση της Novartis. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΥΠΟΙΚ κρατάει αποστάσεις και αρνείται να συμμετάσχει στην "αρένα" της Novartis.

Από την πρώτη στιγμή που "έσκασε" η υπόθεση και η κυβέρνηση έκανε λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, οι "53" διατύπωσαν σοβαρές ανησυχίες για το να μην μετατραπεί η πολιτική ζωή του τόπου σε λαϊκό δικαστήριο.

Τρίτη - και ηχηρή- πρόσφατη διατύπωση προβληματισμού του ΥΠΟΙΚ είναι η περιβόητη "προοδευτική συμμαχία".

Δεν θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα -σούπα, είπε σχολιάζοντας τα περί προοδευτικής Συμμαχίας και διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις εκλογές ως Αριστερά.

Είναι γνωστό εξάλλου, ότι οι "53" του ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων άτυπος επικεφαλής είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή στην επιχείρηση "πασοκοποίησης" του κόμματος, με την υπουργοποίηση των Τόλκα- Μωραίτη.

Και ο Σκουρλέτης περί "σούπας"

Κοινό προβληματισμό έχει και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης σε κόμμα "σούπα".

"Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η ανάληψη των κυβερνητικών ευθυνών από μεριάς του, έγινε μέσα από μια διαδικασία πολεμικής με τον παλαιό δικομματισμό και αυτού που γνωρίσαμε ως ΠΑΣΟΚ. Ούτε διάθεση υποκατάστασης αυτών των φθαρμένων σχημάτων του παρελθόντος έχουμε ούτε προσπαθούμε πετώντας διάφορα υλικά στο μίξερ να φτιάξουμε μια άχρωμη ενιαία "σούπα", ανέφερε επακριβώς σε συνέντευξή του ( ρ/σ alpha).

Οι "53" έχουν αναπτύξει σε σειρά ζητημάτων - που άπτονται κυρίως της φυσιογνωμίας του κόμματος- μια κοινή περπατησιά με τον Πάνο Σκουρλέτη ( από κοντά και ο Νίκος Φίλης) η οποία αποτυπώθηκε πλήρως στη στήριξη που του παρέσχαν για την εκλογή του στον θώκο του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στήριξη ζήτησε ο Α. Τσίπρας

Καθόλου τυχαία εξάλλου αναφορικα με τα παραπάνω, δεν είναι η παραίνεση του Αλέξη Τσίπρα κατά την εισήγησή του στην ΚΕ που συνεδρίασε την Τρίτη, να στηρίξουν άπαντες το εγχείρημα της "Προοδευτικής Συμμαχίας", απ άκρου σ΄ άκρο της Επικρατείας.

"Στόχος μας το επόμενο διάστημα, πέραν από τη συγκρότηση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, είναι η προσπάθεια οργάνωσης επιτροπών στήριξης της Προοδευτικής Συμμαχίας σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς", ζήτησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα μέλη του ανώτατου κομματικού Οργάνου, εν όψει των (ευρω)εκλογών.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα