Ανασχηματισμός: Τη Δευτέρα, πιθανώς, ο επικεφαλής του νέου - «ορφανού» έως τώρα - υπουργείου Πολιτικής Προστασίας

08:17 5/9/2021 - Πηγή: Antinews

Τη Δευτέρα, πιθανώς, σύμφωνα με δηλώσεις και διαρροές κυβερνητικών στελεχών, θα ανακοινωθεί η ηγεσία του νέου -πλην όμως, έως τώρα, «ορφανού», εξαιτίας της άρνησης του Βαγγέλη Αποστολάκη να το αναλάβει- υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.


Σύμφωνα με την περιρρέουσα φημολογία, δεν αποκλείεται το υπουργείο να διαθέτει, εκτός από υπουργό και υφυπουργό. Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για «διπλό σχήμα», με το ένα πρόσωπο πολιτικό και το άλλο «τεχνοκράτη» με επιχειρησιακές ικανότητες. Κάτι, βέβαια, που μένει να φανεί οσονούπω.

Ταυτόχρονα, φημολογείται και η «αναδόμηση» της Πυροσβεστικής.

Στο μεταξύ, πάμπολλα ονόματα κυκλοφορούν για τη θέση. Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, μετά την σοβαρότατη «αστοχία» κατά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, παρήλαυναν σειρά ονομάτων αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, στους οποίους λέγεται ότι είχε γίνει κρούση, προκειμένου να αναλάβουν αυτή την «ηλεκτρική καρέκλα». Κάποιοι από αυτούς, πάντως, έσπευδαν να εκφράσουν την ενόχλησή τους, λέγοντας ότι, είτε δεν τους είχε γίνει κρούση, είτε είχαν αρνηθεί.

Ανασχηματισμός: Όμορφοι στρατηγοί, όμορφα «καίγονται» - Αναζητείται απόστρατος για υπουργός Πολιτικής Προστασίας;

Γινόταν λόγος για πρώην αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, του μέχρι πρότινος υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, ακόμα και για τον άλλοτε σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού, αντιναύαρχο ε.α., Αλέξανδρο Διακόπουλο, ο οποίος είχε απομακρυνθεί από τη θέση του για δηλώσεις του σχετικά με τις περσινές επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας. Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε επικεφαλής της υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών για την οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, τη Γενική Διεύθυνση Διεθνούς Αναπτυξιακής Βοήθειας (ΥΔΑΣ). Ακόμα και τώρα, πάντως, διαδρομιστική φημολογία, ακόμα και τώρα, κάνει λόγο για δίδυμο αποστράτων που θα αναλάβει το «ορφανό» υπουργείο.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά, πριν την άρνηση του ναύαρχου ε.α., Β.Αποστολάκη, είχε ετοιμαστεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τη σύσταση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, αλλά λέγεται πως δεν είχε προωθηθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (!) ούτως ώστε να τεθεί σε ισχύ. Σε αυτό το αρχικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος φαίνεται πως δεν προβλεπόταν θέση υφυπουργού. Στο νέο, όμως, κατλα πληροφορίες, υπάρχουν ιοι σχετικές τροποποιήσεις.

Πηγή: lawandorder.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα