Ανάπηρη δημοκρατία

Πραγματικά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς λειτουργεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα και πώς το δικαστικό – σωφρονιστικό σύστημα. Κι εν πάση περιπτώσει με ποιο τρόπο η κοινωνία αποδέχεται ή αποδοκιμάζει την τρομοκρατία στην Ελλάδα.

Η επανεμφάνιση της Πόλας Ρούπα με προκήρυξη που απειλεί με νέα χτυπήματα, που λέει στον άντρα της Μαζιώτη ότι είναι παλικάρι και ότι πρέπει να αντέξει και τέλος

ότι ο ένοπλος αγώνας συνεχίζεται είναι η αρχή.

Η προκήρυξη του Νίκου Μαζιώτη μέσα από τη φυλακή με την οποία κάνει λόγο για… λογοκρισία κι ότι του έκοψαν το τηλέφωνο για να επικοινωνήσει είναι το δεύτερο περιστατικό.

Κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι έδωσε εντολή να μην του επιτρέψουν το τηλέφωνο στις φυλακές Διαβατών και μόλις το διαβάσαμε είπαμε: Τι έγινε; Ήρθαν τα «λευκά» κελιά στην Ελλάδα και κακομεταχειριζόμαστε τους φυλακισμένους, ακόμη κι αν αυτοί είναι δολοφόνοι;

Μέχρι που μάθαμε ότι ο Μαζιώτης δεν ήθελε να τηλεφωνήσει στον πατέρα, τη γυναίκα του ή το παιδί. Ήθελε να κάνει ένα τηλέφωνο – παρέμβαση σε εκδήλωση που διοργανώθηκε την Παρασκευή στο Πολυτεχνείο. Την εκδήλωση διοργάνωνε κάποιο… Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ και είχε ως θέμα «Ένοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση». Εκεί ήθελε να συμμετέχει ο Μαζιώτης με τηλεφώνημά του κι επειδή δεν τον άφησαν έβγαλε το καταγγελτικό σημείωμα κατά πάντων. Λέει μεταξύ άλλων: «Σκοπός αυτής της δημόσιας πολιτικής εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η τεράστια σημασία του ένοπλου αγώνα ως αναπόσπαστου κομματιού του αγώνα για την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους, η άρρηκτη σχέση του με το επαναστατικό κίνημα, η αναγκαιότητα της ένοπλης κοινωνικής επανάστασης στις σημερινές συνθήκες όπου το σύστημα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίση και είναι απονομιμοποιημένο στα μάτια της κοινωνικής πλειοψηφίας και του λαού. Να υπενθυμίσω ότι παρόμοια δημόσια πολιτική εκδήλωση είχε διοργανωθεί στις 9 Οκτωβρίου από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους της κατάληψης Terra Incognita στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όπου είχα μιλήσει τηλεφωνικά».

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο Μαζιώτης λέει αυτά που λέει. Αναρχικός είναι, σκληρός αντάρτης πόλης είναι, τι άλλο θα έλεγε; Αλλά έχουμε μια απορία: Ποιος είναι αυτός που επιτρέπει μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια που τα πληρώνουμε όλοι με το υστέρημά μας να γίνονται εκδηλώσεις όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάνε για το πώς θα ξεκινήσει ο ένοπλος αγώνας. Δηλαδή κάποιοι κάνουν εκδήλωση συμπαράστασης στους τρομοκράτες που δολοφονούν κόσμο και κάποιοι άλλοι τους δίνουν άδεια να κάνουν τέτοιες συγκεντρώσεις. Κι αυτό το λένε «Πανεπιστημιακό άσυλο».

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ο Μαζιώτης, ηγετική μορφή του ένοπλου αγώνα ήθελε να στείλει και τηλεφωνικό μήνυμα, αν και προφυλακισμένος για σειρά κακουργημάτων.

Όλο αυτό εμείς το λέμε «δημοκρατία»; Πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα είναι λογικό να κάνουν…. σεμινάρια τρομοκρατίας και να ζητούν και την παρέμβαση του φυλακισμένου αρχηγού τους; Ότι όλο αυτό είναι φυσιολογικό; Μα τότε γιατί δεν κάνει μια εκδήλωση η ομάδα υποστηρικτών του… Βασίλη Παλαιοκώστα και να απαιτήσει και ο Αλκέτ Ριζάι να μιλήσει στο τηλέφωνο;

Αν δηλαδή ήταν φυλακισμένος στην Ελλάδα ο Αλ Καπόνε θα έκαναν συγκέντρωση για το πώς να… χτυπήσετε το σύστημα στήνοντας μαφιόζικο κύκλωμα και ο μεγάλος αρχηγός θα παρενέβαινε για να τους δώσεις συμβουλές.

Δυστυχώς, αδυνατούμε να αποδεχθούμε αυτή τη δημοκρατία που επιτρέπει στους τρομοκράτες να γίνονται τιμητές των πάντων, αυτοί που ζούνε τζάμπα με τα λεφτά από ληστείες και απαγωγές. Αδυνατούμε να δεχθούμε ότι άνθρωποι σαν το Μαζιώτη που έχουν σκοτώσει χειρότερα κι από σκυλιά ανθρώπους επειδή δεν συμφωνούσαν μαζί τους, θα έχουν ρόλο στην ελληνική κοινωνία.

Και είναι απίστευτο πράγματι κάποιοι «σύντροφοι αναρχικοί» να διοργανώνουν εκδηλώσεις για το πώς θα γίνουν καλύτεροι τρομοκράτες και κανείς από το Πολυτεχνείο ή το ΑΠΘ να μην κάνει τίποτε για να τους σταματήσει.

Παράνοια, είναι η μόνη λέξη γι’ αυτήν την ανάπηρη δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα