Αμφισβητείται σοβαρά “από τα μέσα” η ηγεσία του ΚΚΕ

Σε ανοιχτές κινήσεις αμφισβήτησης της ηγεσίας του ΚΚΕ προχωρούν ολοένα περισσότερα στελέχη και μέλη του, βλέποντας ότι τόσο κατά τη διάρκεια του τελευταίου, 19ου Συνεδρίου του, όσο και μετά, γίνονται μαζικές εκκαθαρίσεις όλων όσων διαφωνούν με την ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής στο κόμμα. Πολλοί μάλιστα, έχουν φτάσει στο σημείο να δημιουργήσουν ακόμα και σάϊτ, μέσω των οποίων ασκούν ευθεία και δριμεία κριτική στην ηγετική ομάδα γύρω από τον γραμματέα του ΚΚΕ,

Κουτσούμπα. Πίσω από αυτόν, όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι πολυπληθείς διαφωνούντες, είναι η κ.Παπαρήγα και “η φράξιά” της.

Τέτοια σάϊτ είναι η “Νεα Σπορά” ( http://www.neaspora.gr/) που, κατά πληροφορίες απαρτίζεται από στελέχη, τα οποία συνεχίζουν να μένουν εντός του ΚΚΕ, και η αντίληψή τους είναι “η αλλαγή της κατάστασης από τα μέσα”, και ότι “δεν χαρίζουμε το ΚΚΕ στις ομαδούλες που θέλουν να μετατρέψουν το κόμμα σε μια απομονωμένη-σεχταριστική οργάνωση”. Το δεύτερο είναι ο “Εργατικός Αγώνας”, στον οποίο μετέχουν νυν αλλά και διαγραμμένα μέλη του κόμματος (http://ergatikosagwnas.gr/EA/). Υπάρχουν επίσης, και αρκετά άλλα, μεταξύ των οποίων κάποια δημιουργήθηκαν από απολυμένους δημοσιογράφους του Ριζοσπάστη.

Ενδεικτικό της στάσης των συγκεκριμένων σαϊτ, και ειδικά της “Νέας Σποράς”, είναι ότι στην ιστοσελίδα κυριαρχούν τα “τσιτάτα” του Χαρίλαου Φλωράκη, θέλοντας έτσι να στείλουν, έστω και εμμέσως, ένα μήνυμα στη σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ για τα κακώς κείμενα εντός του κόμματος, και ότι βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την “κληρονομιά” που άφησε ο Χ.Φλωράκης. Να σημειωθεί, όπως καταγγέλλουν, ότι η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ έχει επιδοθεί σε μια επιχείρηση μαζικής εκκαθάρισης όλων των στελεχών και μελών που διαφωνούν μαζί της. Όπως είναι γνωστό, η επιχείρηση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ άλλων, στον Ριζοσπάστη, όπου έχει απολυθεί μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων, ως επί το πλείστον μέλη του κόμματος που έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις από την ηγεσία του.

Η κριτική που ασκείται στην ηγεσία, εκτός της λανθασμένης πολιτικής της σε αυτή την περίοδο ακραίας οικονομικής και πολιτικής κρίσης, και του απομονωτισμού που διακρίνει τον Περισσό, εστιάζεται και στις “αντιδημοκρατικές” εσωτερικές διαδικασίες στο κόμμα. Χαρακτηριστικό της σκληρής κριτικής και αντιπαράθεσης που υπάρχει στο εσωτερικό, είναι και κείμενο, το οποίο είδε το φώς της δημοσιότητας πρόσφατα στη “Νέα Σπορά”, με τίτλο “Απαράδεκτα ιδεολογικά πραξικοπήματα“. Εκεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρεται ότι η σημερινή ηγεσία του κόμματος κάνει ό,τι θέλει, δίχως καν να ρωτά τη βάση του ΚΚΕ. Με αφορμή λοιπόν, αυθαίρετες, όπως παρατηρείται, ερμηνείες αποφάσεων του Κόμματος από το Πολιτικό Γραφείο του, στο κείμενο αναφέρεται: “Η «Νέα Σπορά» αυτή τη στιγμή δεν μπαίνει στο περιεχόμενο του κειμένου του ΠΓ του Κόμματος. Θα επανέλθει. Βάζει, όμως, ένα θέμα κομματικής διαδικασίας, που εμφανίζει μια ηγεσία να κάνει ό, τι θέλει και να μην τηρεί στοιχειωδώς την κομματική δεοντολογία. Αυτό το «δικαίωμα» δεν το έχει η ηγεσία του Κόμματος” (αναλυτικά το κείμενο: http://www.neaspora.gr/?p=1067).

Ένα ακόμα ενδιαφέρον κείμενο που γράφτηκε φέτος τον Αύγουστο στο ίδιο σάϊτ, αφορά την πολυσυζητημένη πώληση του 902. Και σε αυτό το ζήτημα ασκείται δριμεία κριτική στην ηγεσία του ΚΚΕ (http://neaspora.blogspot.gr/2013/08/902.html). “Η ηγεσία του Κόμματος -αναφέρεται- είναι εκτεθειμένη στα μέλη του Κόμματος για το σύνολο της οικονομικής διαχείρισης που έκανε. Και οι ευθύνες αυτές θα πρέπει να αποδοθούν. Και όταν μιλάμε για ηγεσία δεν αναφερόμαστε για ένα και μόνο πρόσωπο, τη θέση του/της Γραμματέα, που έτσι κι αλλιώς έχει τις περισσότερες ευθύνες. Μιλάμε για ολόκληρο το Π.Γ. και για ολόκληρη την Κ.Ε.”. Και σε άλλο σημείο, τονίζουν οι συντάκτες του κειμένου: “Τα κομματικά μέλη δεν παραχώρησαν καμία άδεια στην ηγεσία του Κόμματος για την πώληση του ραδιοφωνικού 902, γιατί δεν ρωτήθηκαν. Με ποια, λοιπόν, εξουσιοδότηση η ηγεσία του Κόμματος αποφάσισε να εκχωρήσει και το ραδιοφωνικό 902; Τέλος, η ηγεσία του Κόμματος παρέμεινε σχεδόν η ίδια και μετά το 19ο Συνέδριο. Κατά πόσο η ηγεσία αυτή, που οδήγησε το Κόμμα στην απώλεια του 50% σχεδόν της εκλογικής του δύναμης και το έφερε στην οικονομική κατάρρευση, μπορεί να εισφέρει στην πολιτική και οικονομική του ανάκαμψη;”

Keywords
Τυχαία Θέματα