Άλωση της δικαιοσύνης

Αυτό που συμβαίνει με τις τροπολογίες που περνάνε νύχτα και μέσα στο κατακαλόκαιρο είναι απίστευτο. Το τι διευθετήσεις και ρουσφέτια έχουν γίνει, το τι βρόμικα κόλπα παίζονται, δεν έχουν προηγούμενο.

Πρωτοστατεί μάλιστα σε εγκληματικές ρυθμίσεις ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, ένας έγκριτος νομικός. Ο λόγος για τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο ο οποίος έφτιαξε ένα άρθρο το οποίο λέει: «Με το Άρθρο Όγδοο του νόμου εισάγεται ειδικός λόγος εξάλειψης του αξιοποίνου και παύσης της ποινικής δίωξης για αξιόποινες πράξεις σχετικά χαμηλής απαξίας, δηλαδή πταίσματα και πλημμελήματα κατά των

οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές, που συνδέεται με την παρέλευση από την τέλεσή τους ορισμένου χρονικού διαστήματος, καθώς και με τον όρο μη τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων».

Στη Βουλή… χαμός. Ο λόγος; Ο υπουργός βγάζει από τη φυλακή ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν καταδικαστεί για αδικήματα όπως παρακώλυση συγκοινωνιών, δηλαδή διαδηλώσεις. Ή ακόμη και μια επίθεση με μολότοφ ή ένα καμένο αυτοκίνητο. Μπορεί να βγει από τη φυλακή ή να μην πάει ποτέ κάποιος που έκανε διαδήλωση και πλάκωσε πέντε – έξι αστυνομικούς. Γενικώς ο κ. Παρασκευόπουλος έκλεισε το μάτι στους μπαχαλάκηδες, τους μονίμως αντιδρώντες Συριζαίους, σε αγρότες κ.λπ.

Και δεν τα λέμε εμείς, ο ίδιος ο υπουργός τα υποστηρίζει. Είπε στη Βουλή:

«Οι εξαιρέσεις από τη ρύθμιση είναι πάρα πολλές. Η φιλοσοφία έγκειται κυρίως σε κοινωνικούς λόγους. Αφορά κυρίως περιπτώσεις διατάραξης ειρήνης, παρακώλυσης των συγκοινωνιών , απείθεια – πράξεις δηλαδή που είναι πολύ φυσικό να τελούνται σε κάποιες περιόδους που έχουμε κάποιες κοινωνικές εντάσεις. Για παράδειγμα αγροτικές κινητοποιήσεις ή άλλες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο εμπίπτουν στην παραγραφή υπό όρους. Έπρεπε να το κάνουμε γιατί ο κόσμος στη χώρα μας λόγω των συνθηκών απότομης οικονομικής κρίσης πολλές φορές βρέθηκε στις πλατείες, τα πεζοδρόμια, τα λιμάνια. Δεν είναι εγκληματίες. Μπορεί η πράξη να έχει χαρακτήρα εγκλήματος αλλά δεν μπορεί να στιγματιστούν για μια ζωή», τόνισε.

Βεβαίως και δεν είναι εγκληματίες… όλοι. Τι γίνεται όμως με τους μπαχαλάκηδες; Με αναρχικούς που βγαίνουν για να σπάσουν και να κάψουν; Τι γίνεται με όσους επιτίθενται στα ΜΑΤ; Τι γίνεται με τους υποκινούμενους που κάνουν επεισόδια στις Σκουριές και καίνε περιουσίες;

Όλοι αυτοί αν καταδικαστούν έως 2 έτη βγαίνουν από τη φυλακή και συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους. Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στην εκλογική του πελατεία. Στους μπαχαλάκηδες απευθύνεται και τους λέει: Κάντε κατάληψη όπου και όποτε θέλετε. Ρίχτε μπογιές στις πρεσβείες, κάψτε και κανένα αυτοκίνητο. Πλακώστε και κανέναν στον ξύλο, κλείστε και δρόμους.

Το κράτος είναι εδώ και θα σας ανταμείψει. Θα σας βγάλει έξω. Και το ακόμη χειρότερο. Τι γίνεται αν το αδίκημα είναι σοβαρό αλλά λόγω κάποιων συνθηκών η καταδίκη είναι μικρή; Θα βγει κι αυτός έξω;

Είναι πλέον φανερό. Η άλωση της δικαιοσύνης και η νομοθέτηση τέτοιων μέτρων απλά νομιμοποιεί το χάος που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα