Άλλαξε η εισαγγελική εντολή: Ο ALPHA δεν θα πάρει τις κασέτες της δημοπρασίας

15:26 8/9/2016 - Πηγή: Antinews

O ALPA τελικά μόνο θα δει και δεν θα λάβει τις κασέτες με το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας κατά τη διάρκεια των 66 ωρών της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αυτό υποστήριξε ο δικηγόρος του τηλεοπτικού σταθμού καθηγητής Πάνος Λαζαράτος σε δηλώσεις του εξερχόμενος το μεσημέρι της Πέμπτης από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

«Μόλις έμαθα ότι υπήρξε ανάκληση της προσωρινής διαταγής του εισαγγελέα με μια διαφορά ότι ο ALPHA θα μπορέσει να δει τα δεδομένα αλλά δεν θα

τα πάρει προκειμένου να διαχωριστούν προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα» είπε ο κ. Λαζαράτος.

Πρόκειται για μερική ανάκληση της απόφασης που εξέδωσε την Τετάρτη η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Ροζαλία Λάλη μετά από σχετικό αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαράτο για την εξέλιξη αυτή προηγήθηκε αίτημα ανάκλησης της αρχικής απόφασης από το ελληνικό Δημόσιο.

Όσο για το πότε το υλικό θα είναι στη διάθεση του ALPHA, ο δικηγόρος του τηλεοπτικού σταθμού είπε ότι «δεν ξέρω πότε θα δούμε το υλικό. Εξαρτάται από το πότε θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του υλικού από την αρμόδια αρχή προκειμένου να μην υπάρχουν προσωπικά δεδομένα τα οποία, όμως, από την αρχή δεν θα έπρεπε να καταγραφούν».

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα