Αλλαγή πλεύσης Τσίπρα για εκλογές- Δεν τις ζητάμε λόγω... πανδημίας

13:11 9/6/2020 - Πηγή: Antinews

Τα σενάρια περί προσφυγής του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πρόωρες κάλπες προκειμένου να αξιοποιήσει τους αναμφισβήτητα ελκυστικούς δημοσκοπικούς αριθμούς και να "κάψει"με ασφάλεια την απλή αναλογική, όσο και αν διαψεύδονται, δεν κοπάζουν. Αυτά καλείται να διαχειριστεί ο Αλέξης Τσίπρας με τις δημοσκοπήσεις να είναι αναμφίβολα αποθαρρυντικές για το κόμμα του.

Κυρίως, γιατί ο πρωθυπουργός έχει

πράγματι στο τραπέζι του ουκ ολίγες εισηγήσεις να προκηρύξει εκλογές έως το φθινόπωρο, παρότι ο ίδιος έως τώρα τουλάχιστον, φέρεται να τις απορρίπτει.

Στην Κουμουνδούρου πάντως, η σεναριολογία που καλά κρατεί, φέρνει δολιχοδρομίες στην ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προϊόντος του χρόνου.

Από την επιχείρηση δαιμονοποίησης των πρόωρων εκλογών και την αρχική τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί αδίστακτων μεθοδεύσεων και σχεδιασμών, πέρασε στη ρητορική της αχρείαστης διαδικασίας καθώς η κυβέρνηση έχει νωπή και ισχυρή εντολή, ύστερα μίλησε για "αναπόφευκτη" εξέλιξη και έφτασε μόλις προχθές, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να τις απορρίπτει μεν αλλά να διευκρινίζει πως ο λόγος που δεν τις ζητεί είναι η πανδημία.

Η "στροφή" Τσίπρα για κάλπες

"∆εν τις φοβάµαι, θεωρώ όµως, και γι’ αυτό δεν τις ζητάω, ότι ενώ ακόµη δεν έχει τελειώσει η πανδηµία, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα έχουµε δεύτερο κύµα. ∆εν µπορείς να προκαλείς πολιτικές εξελίξεις, που θα επιφέρουν ακόµη µεγαλύτερη ανασφάλεια. Φρονώ ότι εκλογές εν µέσω πανδηµίας θα ήταν µια τυχοδιωκτική κίνηση από τον κ. Μητσοτάκη. Θα έπρεπε να φοβάται ο ίδιος µια τέτοια εξέλιξη, διότι θα είχε τεράστια ζηµία από την επιλογή και µόνον. Εγώ δεν έχω ούτε κάτι να φοβηθώ ούτε κάτι να αποδείξω", είπε επακριβώς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη "Καθημερινή", σε μια προδήλως ποιοτική μεταστροφή της ρητορικής του απέναντι σε ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης.

Ο κ. Τσίπρας φερ ειπείν, δεν επανέλαβε τα περί νωπής λαϊκής και ισχυρής εντολής που διαθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ( όπερ πιστοποιούν -τρόπον τινά- και οι δημοσκοπήσεις). Απέδωσε την απροθυμία του να ζητήσει εκλογές στην ανασφάλεια που γεννά η πανδημία.

Συνιστά τούτο επικοινωνιακή ή ουσιαστική μεταβολή της στρατηγικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις κάλπες;

Καταρχάς το βέβαιον είναι ότι δεδομένης της σκληρής κριτικής που ασκεί στην Κυβέρνηση ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Οικονομία ( στην Κουμουνδούρου έχουν επανειλημμένως μιλήσει για "επικίνδυνη" κυβέρνηση που θα φέρει με τις επιλογές της δυσθεώρητη ύφεση), τότε πρέπει να έχει και έτοιμη την απάντηση στο εύλογο ερώτημα: Και αφού είναι τόσο επικίνδυνη γιατί δε ζητάτε κάλπες;

Ιδού, το άλλοθι, το έδωσε τις προάλλες ο ίδιος ο κ. Τσίπρας: Ένεκα πανδημίας και όχι φόβου για νέο εκλογικό στραπάτσο, δεν ζητάω εκλογές.

Μηνύματα και στο εσωτερικό του

Από κει και πέρα, στην εν λόγω συνέντευξή του στην "Κ", ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, φρόντισε να στείλει και μήνυμα στο εσωτερικό του, να μην ...παίρνουν σειρά τινές να τον αποκαθηλώσουν μετά από νέα εκλογική ήττα του κόμματος με ονειροφαντασιές επικράτησης εσωκομματικής των απόψεων του 3%.

"Εγώ δεν έχω ούτε κάτι να φοβηθώ ούτε κάτι να αποδείξω.
Βαθιά µέσα µου πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η καρδιά της µεγάλης προοδευτικής και δηµοκρατικής παράταξης, αργά ή γρήγορα, θα είναι σε θέση να διεκδικήσει ξανά την κοινωνική πλειοψηφία. Η εξέλιξη της πανδηµίας ξαναφέρνει στο προσκήνιο τις αξίες της προόδου, την αλληλεγγύη και την κοινωνική προστασία. Είµαι βέβαιος, λοιπόν, ότι θα επανέλθουµε στη διακυβέρνηση. Το στοίχηµα είναι να επανέλθουµε όχι ως κόµµα διαµαρτυρίας, αλλά ως δύναµη δηµιουργίας", είπε επακριβώς ο κ. Τσίπρας.

Οι εσωκομματικές "μηχανές" άλλωστε έχουν αρχίσει να ζεσταίνονται μετά το "lock down" και στις κομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τις επόμενες ημέρες, προγραμματίζεται συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ ( σ.σ το "μεικτό" κομματικό Όργανο ΣΥΡΙΖΑ- ( πασοκογενών ) "Συμμάχων".

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα