Ακόμα δεν έφεραν τα μέτρα και τσακώνονται

Αντιμέτωπος με μια μείζονα κρίση αναμένεται να βρεθεί ο πρωθυπουργός όταν... με το καλό υπογράψει μια συμφωνία και επιστρέψει στην Αθήνα. Όχι αύριο αλλά την Παρασκευή μετά τη νέα Σύνοδο Κορυφής.

Αν, όπως όλα δείχνουν, κλειστεί η συμφωνία τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει σε λίγες ώρες ή μέρες να περάσει τη συμφωνία αυτή από την ελληνική Βουλή.

Κι αυτό διότι στις 30 του μήνα τελειώνει το ελληνικό πρόγραμμα και ταυτόχρονα πρέπει να πληρωθεί και το ΔΝΤ.

Επομένως με δεδομένο ότι θα έχουμε συμφωνία την Πέμπτη το βράδυ αυτή την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ζωή Κωνσταντοπούλου διεμήνυσε στον πρωθυπουργό, προτού αυτός φύγει για τις Βρυξέλλες ότι δεν θα δεχθεί να πάει η συμφωνία με αυτή τη διαδικασία. Του έστειλε φιρμάνι, λένε οι πληροφορίες που του λέει ούτε λίγο ούτε πολύ με τη γνωστή αναίδεια και τον ναπολεοντισμό που τη διακρίνει, να... μην τολμήσει να κάτι τέτοιο γιατί αυτή θα την επιστρέψει όπως... την έκθεση της ΤτΕ.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε θα έχουμε μια πολύ σοβαρή εμπλοκή και ταυτόχρονα σοβαρή κρίση εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να διαχειριστεί μια υπόθεση με την ανεξέλεγκτη Ζωή αλλά και με τα όσα έλεγε εδώ και χρόνια. Τότε που κατηγορούσε τις άλλες κυβερνήσεις ότι φέρνουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τις συμφωνίες ή ότι οι βουλευτές δεν... διάβαζαν τι ψήφιζαν. Τώρα δηλαδή θα προλάβουν να διαβάσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ το νέο μίνι μνημόνιο θα κληθούν να ψηφίσουν; Και ποιοι από αυτούς θα το αποδεχθούν ή θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια;

Είναι σίγουρο ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί από κόμματα που δεν θέλουν να χρεοκοπήσει η χώρα και να βγει από το ευρώ. Το ερώτημα είναι όμως τι θα κάνει η κυβέρνηση, τι προσωπικά ο κ. Τσίπρας όταν θα έχει απέναντί του το δικό του... δημιούργημα, δηλαδή τη Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα