Αίσχος, βγάζουν λεφτά από τον πόνο του κοσμάκη!

Έχουμε γράψει κατά καιρούς για το ξέφραγο αμπέλι που έχει καταντήσει η αγορά, για τους εργοδότες που πλέον λειτουργούν ως νταβατζήδες με την ανοχή της κυβέρνησης, για τον εργασιακό μεσαίωνα που περιμένει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί, όμως, ότι στην Ελλάδα του 2012, με περισσότερους από 1.000.000 με έναν στους τρεις  πολίτες φτωχούς, να υπάρχουν εταιρείες που θα φέρονται με τον πιο άθλιο τρόπο και να εκμεταλλεύονται την αγωνία και τον πόνο του καθένα για να βρει δουλειά.

Το περιστατικό

που θα σας περιγράψω είναι απόλυτα αληθινό και δείχνει την κατάντια μας αλλά και την ασυδοσία ορισμένων που πουλάνε νταβατζηλίκι και κανείς δεν τους τιμωρεί.

Ναυτιλιακή εταιρεία, λοιπόν, έχει δημοσιεύσει αγγελίες στις οποίες ζητά εργαζόμενους για κάποιες θέσεις. Από καλά αμειβόμενες μέχρι θέσεις με το βασικό μισθό.

Ως εδώ καλά αλλά το ωραίο είναι το άλλο. Αφού οι υποψήφιοι διαβάσουν την αγγελία και πάρουν τηλέφωνο δίνοντας τα στοιχεία τους, έρχεται μετά από λίγο καιρό ένα e-mail στους υποψήφιους με το οποίο τους ενημερώνουν ότι η εταιρεία δε θα λάβει καμιά αίτηση εργασίας αν το ενδιαφερόμενο άτομο που την υποβάλλει δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος στο… μητρώο της εταιρείας. Τα τέλη εγγραφής έχουν οριστεί στα 20 ευρώ το χρόνο ενώ για τους γονείς πολύτεκνων κάνουν κοινωνική πολιτική και είναι δωρεάν. Τους κάνουν χάρη δηλαδή και δέχονται τζάμπα την αίτησή τους. Η εταιρεία δηλώνει ότι το ποσό αυτό δεν επιστρέφεται ποτέ και δίνει κι έναν λογαριασμό για να κατατεθούν τα λεφτά ώστε οι ενδιαφερόμενοι να γίνουν μέλη.

Λες και πρόκειται για… λέσχη και ο άνεργος καλείται να πληρώσει για να γίνει μέλος της.

Η εταιρεία δεν είναι κανένα… φάντασμα, είναι νεοσύστατη κυπριακών συμφερόντων με δραστηριοποίηση στα ναυτιλιακά.

Αλλά όπως μαθαίνουμε ήδη κι άλλοι «έξυπνοι» επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη για δουλειά και την έλλειψη ελέγχων. Ζητούν λεφτά μόνο και μόνο για να καταθέσει ο άνεργος την αίτησή του.

Βγάζουν λεφτά από το πόνο του δηλαδή.

Αν αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδας, τότε καλύτερα να μεταναστεύσουμε.

Αριστερός Ψάλτης

Keywords
Τυχαία Θέματα