Άγρια νύχτα στο Μενίδι με καμμένα σπίτια και πυροβολισμούς για τον χαμό του Μάριου [εικόνες & βίντεο]

Αιματηρά αντίποινα προς τις «ύποπτες» οικογένειες από τα γλέντια των οποίων μπορεί να προέρχεται η «αδέσποτη» σφαίρα που αφαίρεσε τη ζωή του 11χρονου Μάριου και την πολιτική εκμετάλλευση της έκρυθμης κατάστασης στο Μενίδι από ακροδεξιά στοιχεία φοβούνται τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Από τη στιγμή που αξιωματικοί της Αστυνομίας διέρρευσαν τις υποψίες τους και προσδιόρισαν τους πιθανούς υπαίτιους του θανάτου του άτυχου παιδιού, η περιοχή βρίσκεται σε αναβρασμό και μια σπίθα μπορεί να δυναμιτίσει το τεταμένο

κλίμα.

Ενα μικρό δείγμα αυτής της έντασης δόθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας εκατοντάδων κατοίκων και γονέων στη Λ. Δημοκρατίας, στο Μενίδι, ακολούθησε πορεία προς τις οδούς Μόρνου και Αθ. Μπόσδα, όπου μια ομάδα περίπου 30-40 νεαρών που φορούσαν κουκούλες «αυτοδίκησε» εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες, με στόχο την οικία γνωστής οικογένειας Ρομά, η οποία το επίμαχο βράδυ «γλεντούσε» τη μη προφυλάκιση μελών της που κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών. Από τη μια μεριά μερίδα κατοίκων προειδοποιεί ότι θα πάρει το νόμο στα χέρια της στην περίπτωση που η Πολιτεία δεν πάρει τα απαραίτητα μέτρα, και από την άλλη ομάδες Ρομά, οι οποίες δεν φαίνονται διατεθειμένες να μείνουν με «σταυρωμένα» τα χέρια, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό περιβάλλον.

Πολιτικοί και δημοτικοί παράγοντες της περιοχής, που στο πρόσφατο παρελθόν «χτυπούσαν στην πλάτη» τις κοινωνίες των Ρομά, προκειμένου να αλιεύσουν ψήφους, τώρα, έστω και πρόσκαιρα, μετά το θάνατο του 11χρονου Μάριου, στρέφονται εναντίον τους και ζητούν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την καταπολέμηση της ραγδαία αυξανόμενης εγκληματικότητας.

Ο επίλογος

Θρήνος, οργή και αγανάκτηση έχει πλημμυρίσει τους κατοίκους και γονείς παιδιών στην περιοχή του Μενιδίου. Ο επίλογος της ανείπωτης τραγωδίας γράφτηκε το πρωί του Σαββάτου, στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας, όπου πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Μάριο με… μπομπονιέρες γάμου. Μετά το πέρας της εξόδιου ακολουθίας, δάσκαλοι και γονείς του σχολείου συγκεντρώθηκαν έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα εκτυλίσσονται στην περιοχή.

Ολοι τους μιλούσαν για μια «πολεμική» καθημερινότητα. Στην καγκελόπορτα του σχολικού συγκροτήματος συμμαθητές του μικρού άφησαν ζωγραφιές και λουλούδια με το μήνυμα των… μεγάλων: «Μενίδι ξεσηκώσου, ο Μάριος δικός σου». Μικρά παιδιά θυμήθηκαν ότι στην περσινή σχολική γιορτή ο Μάριος είχε κερδίσει ένα ποδήλατο για την ερμηνεία στο νούμερό του. Κάποια άλλα θυμήθηκαν το πρόσφατο πάρτι-έκπληξη των γονιών του για τα γενέθλιά του, στην ποδοσφαιρική ακαδημία του Ντανιέλ Μπατίστα όπου έπαιζε μπάλα.

Αγριες ιστορίες

Ο θάνατος του Μάριου αποτέλεσε τη θρυαλλίδα της έκρηξης των κατοίκων της περιοχής, που όλοι είχαν να διηγηθούν μια… ιστορία εγκλήματος, της οποία ήταν μάρτυρες ή θύματα. Πολλοί έρχονταν με κάλυκες και βολίδες όπλων στα χέρια. Αρκετοί δήλωναν ότι είχαν οπές από σφαίρες στα κεραμίδια και τις μπαλκονόπορτες των σπιτιών τους αλλά και στα αυτοκίνητά τους. Ολοι τους έκαναν λόγο για ανεπαρκή έως ανύπαρκτη αστυνόμευση, η οποία οφείλεται στην έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, μέσων, εξοπλισμού αλλά και σχεδιασμού αντιμετώπισης της εγκληματικότητας που έχει χτυπήσει κόκκινο.

Keywords
Τυχαία Θέματα