Άγνωστες πτυχές της ζωής του Steve Jobs


Κάθε μέρα που περνάει, φέρνει στο φως της δημοσιότητας όλο και πιο πολλά στοιχεία για τη ζωή του Steve Jobs, που μέχρι σήμερα δεν ήταν ευρέως γνωστά.

1-Ήταν υιοθετημένος, και ο βιολογικός του πατέρας Abdulfattah Jandali ήταν  Σύριος, και καθηγητής πολιτικών επιστημών.  Για αυτό και οι Άραβες τον λάτρευαν, ενώ η International Business Times

τον χαρακτήρισε κάποτε ως τον «πιο διάσημο Άραβα του κόσμου».

Ο πατέρας του είναι σήμερα 80 χρόνων, και ζει στη Νεβάδα, ενώ δεν είχε ποτέ κάποια ιδιαίτερη σχέση με τον διάσημο γιο του.  Όπως είπε σε συνέντευξή του πριν από δυο μήνες, «Ακόμη και στο νεκροκρέβατό μου, δεν θα σήκωνα το τηλέφωνο για να τον πάρω. Αυτό θα πρέπει να το κάνει ο Steve, αφού η συριακή μου περηφάνια δεν μου το επιτρέπει. Δεν θέλω να νομίζει ότι επιδιώκω τα πλούτη του».

2-Οι βιολογικοί γονείς του Steve Jobs, Jandali και Joanne Carole Schiebele, παντρεύτηκαν 10 μήνες μετά που έδωσαν τον Steve για υιοθεσία, και στη συνέχεια έκαναν ένα άλλο παιδί, την Mona. Πρόκειται για την γνωστή μυθιστοριογράφο Mona Simpson, την οποία ο Steve γνώρισε για πρώτη φορά στα 27 του. Η Simpson έγραψε ένα μυθιστόρημα με τίτλο A Regular Guy, στο οποίο δεν περιγράφει με ιδιαίτερα κολακευτικό τρόπο τον αδελφό της. Παρόλα αυτά, ο ίδιος δήλωσε συνέντευξή του το 1997, ότι την θεωρεί από τους πλέον στενούς του φίλους.

 3-Ο Jobs παράτησε το κολέγιο Reed, στο οποίο φοιτούσε, και όπου μεταξύ άλλων παρακολούθησε μαθήματα καλλιγραφίας, που όπως δήλωσε αργότερα τον επηρέασαν στον σχεδιασμό των προϊόντων της Apple.

4-Κάποτε, δήλωσε πως πειραματίστηκε με το LSD, και πως η εμπειρία του με το ψυχεδελικό αυτό ναρκωτικό, ήταν από τις πιο σημαντικές της ζωής του. Ο John Markoff έγραψε στην New York Times, ότι όπως του είπε ο Jobs: «υπάρχουν πράγματα για αυτόν, που όποιος δεν έχει δοκιμάσει ψυχεδελικά ναρκωτικά, ακόμη και η ίδια η σύζυγός του, δεν μπορούν να καταλάβουν…».

5-Πριν παντρευτεί την Laurene Powell, ο Jobs είχε δεσμό με την διάσημη τραγουδίστρια Joan Baez, η οποία τα είχε κάποτε και με τον Bob Dylan, που ήταν ο αγαπημένος καλλιτέχνης του Jobs. Τα είχε επίσης για ένα διάστημα και με την ηθοποιό Diane Keaton.

6-Στην αρχή, προσπάθησε να θεραπεύσει τον καρκίνο στο πάγκρεας με μια ειδική δίαιτα, διστάζοντας να υποβληθεί σε εγχείριση. Ως Βουδιστής και οπαδός των εναλλακτικών θεραπειών, ο Jobs πίστευε στην δύναμη της φυσικής διατροφής. Έτσι ακολούθησε μια ειδική δίαιτα για εννέα μήνες, παρά τις αντιρρήσεις των δικών του ανθρώπων, και όταν τελικά το 2004 αποφάσισε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ο καρκίνος είχε μάλλον εξαπλωθεί, με αποτέλεσμα να αποβεί μοιραίος.

The Week

http://theweek.com/article/index/220142/7-little-known-facts-about-steve-jobs

S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα