Άγιος Κυριάκος ο… επιδοματάκιας

Του Κώστα Πρώιμου

Μην το γελάτε καθόλου. Γιατί δηλαδή, δεν κατάλαβα! Καλός χριστιανός ο πρωθυπουργός μας έχει αποδείξει ότι είναι. Ουκ ολίγες φορές πιάστηκε με το κεράκι στο χέρι από τον φωτογραφικό φακό να καμαρώνει σε εκκλησιές και παριστάμενος σε δοξολογίες. Στη συνέχεια θα αιτιολογήσουμε τον ανωτέρω τίτλο.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος στον αυτοκρατορικό του βίο δεν τον έλεγες και το καλύτερο παιδί. Μέχρι και τον γιό του σκότωσε προκειμένου να υπερασπίσει τα υψηλά κεκτημένα του και να παραμείνει στον θρόνο. Ωστόσο γάτος γαρ, την τελευταία στιγμή ετοιμοθάνατος όντας στο νεκροκρέβατο βαφτίστηκε

χριστιανός και αναγορεύτηκε άγιος από τους πατέρες και τους ταγούς της θρησκευτικής μας πίστης.

Υπό αυτή τη λογική όχι μόνο δε θα πρέπει ούτε ένας στην ελληνική επικράτεια να απορεί ή να ενοχλείται με τον τίτλο του κειμένου παρά να εξαγριώνεται που η εκκλησία δεν πράττει το αυτονόητο: Να ανακηρύξει τον μεγάλο προστάτη των επιδοματούχων άγιο όσο βρίσκεται ακόμη εν ζωή.

Γιατί δηλαδή; Ποιος αφέντης έχει τολμήσει να μοιράσει τόση χαρά στα ντουλάπια των φτωχικών, γεμίζοντάς τα με τρόφιμα, ποιος άλλος πρωθυπουργός έχει μεριμνήσει να μην κόβεται το ρεύμα σε χιλιάδες πολύπαθα και σκληρά χειμαζόμενα νοικοκυριά;

Όχι, να βγει κάποιος να φέρει αντιρρήσεις αν είναι σε θέση. Ποιος ηγέτης πολυχρονεμένος έχει κρατήσει εν κινήσει τα αυτοκίνητα των υπηκόων του όταν η βενζίνη ξεπερνούσε σε πολλές περιοχές και τα δυόμιση ευρώ;

Ο Κυριάκος, αν και όπως έχουμε ξαναγράψει διοικεί με το 20 τοις εκατό επί του συνόλου του εκλογικού σώματος δεν είναι ούτε αχάριστος μήτε μικρόψυχος. Θέλει να ζήσουμε όλοι και ας είμαστε φτωχοί!

Δε βγήκε να πει και με το δίκιο του, ρε κουφάλες, το ογδόντα τοις εκατό ουσιαστικά είτε βρεθήκατε απέναντί μου είτε ψηφίσατε τους από κει! Επιδόματα, όχι με βάση τα κοινωνικά φρονήματα παρά με αξιοκρατικά κριτήρια, ποιοι δηλαδή είναι οικονομικά ευάλωτοι. Και δόξα τον ύψιστο από τέτοιους η χώρα μας πάει καλά.

Επιδόματα για τις φωτιές, για τις πλημμύρες, δάνεια για στέγαση και συστέγαση. Χαρτζιλίκι στους νέους με το youth pass, ακόμη και για τις διακοπές βάουτσερ έδωσε ο άνθρωπος! Τι άλλο να κάνει ρε;

Όπως διαβάσαμε σήμερα δίνει και επίδομα Χριστουγέννων! Το μόνο που δεν έχει σκεφτεί ακόμη είναι να επιδοτεί και τη λειτουργία νυχτερινών κέντρων και μπουζουκομάγαζων, να παρέχει και στους νυχτόβιους πελάτες ένα βασικό επίδομα. Φερειπείν, τις καθημερινές ένα μπουκάλι ουίσκι δώρο! Να κινηθεί και λίγο η νύχτα, τα τσιγάρα τα ποτά και τα τερτίπια και θα δείτε για πότε στρώνουν όλα και πάμε σαν άλλοτε!

Πάντως να μου το θυμηθείτε: Άγιος Κυριάκος ο… επιδοματάκιας. Είναι πολύ πιθανόν στο μέλλον τα δισέγγονά μας, να τον λατρεύουν και να τον γιορτάζουν με ολονυχτία στην πλατεία Κολωνακίου μια φορά τον χρόνο.

Ανήμερα δε και in memorial στη χώρα θα διατίθενται όλα τζάμπα, στα σούπερ-μάρκετ, στις καφετέριες, στα βενζινάδικα!

Αυτές είναι οι παρακαταθήκες για ένα φωτεινό μέλλον από ένα ένδοξο παρελθόν!

The post Άγιος Κυριάκος ο… επιδοματάκιας appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άγιος Κυριάκος …,agios kyriakos …