Αγία Πετρούπολη: Στους 14 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών - Σοκαριστικές φωτογραφίες από το βαγόνι μετά την έκρηξη

13:05 4/4/2017 - Πηγή: Antinews

Ο απολογισμός των νεκρών από την έκρηξη βόμβας στην Αγία Πετρούπολη αυξήθηκε σε 14, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσίδα υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκόρτσοβα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε συρμό του μετρό και προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό σχεδόν 50 ανθρώπων.

Ένδεκα άνθρωποι

σκοτώθηκαν επιτόπου και άλλοι τρεις υπέκυψαν μέσα στα ασθενοφόρα ή στο νοσοκομείο αυτής της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, διευκρίνισε η υπουργός. Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινωθεί χθες από τις ρωσικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες ήταν 11 νεκροί.

Η Daily Mail φέρνει στο φως τις πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του βαγονιού που σημειώθηκε η έκρηξη. Οι εικόνες σοκαριστικές. Ανθρωποι βαριά τραυματισμένοι στο πάτωμα, ένα διαλυμμεο βαγόνι. Οι εικόνες αποτυπώνουν και το πόσο ισχυρή ήταν η έκρηξη.

Λαβρόφ: Ανάγκη για κοινές προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας

Η πολύνεκρη έκρηξη βόμβας στην Αγία Πετρούπολη καταδεικνύει την ανάγκη για κοινές προσπάθειες εναντίον της παγκόσμιας τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Αυτή η τραγωδία στην Αγία Πετρούπολη δείχνει και πάλι πόσο σημαντικό είναι να αυξηθούν οι κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση αυτού του κακού», δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών του Κιργιστάν Ερλάν Αμπντιλντάγεφ.

Η επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε από έναν άνδρα που είχε γεννηθεί στο Κιργιστάν.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα