Αύξηση του δεύτερου πακέτου χρηματοδότησης;

16:27 3/2/2012 - Πηγή: Antinews

Για αύξηση του δεύτερου πακέτου χρηματοδότησης της Ελλάδας από 130 σε 145 δισ. ευρώ κάνει λόγο το Reuters. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επιπλέον χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν ως ένα επιπλέον δάνειο μέχρι τις 20 Μαρτίου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Ελλάδας για την εξόφληση των ομολόγων που λήγουν εκείνη την περίοδο. Κι αυτό μόνο σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για

το κούρεμα και το νέο δάνειο δεν οδηγήσουν σε συμφωνία. Είναι ένα σενάριο που είχαμε γράψει κι εδώ στο antinews για ένα δάνειο – γέφυρα ώστε να μην οδηγηθεί η Ελλάδα σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία σε περίπτωση που οι συζητήσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση καθυστερήσουν δραματικά.

Αν, πάντως, το σενάριο αυτό έχει βάση, και όντως οι Ευρωπαίοι έχουν plan B τότε δεν έχουν καμιά βάση οι εκβιασμοί για να κλείσουν όλα μέσα στο Σαββατοκύριακο και να πειστούν οι πολιτικοί αρχηγοί να υπογράψουν τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα.

Χρόνος υπάρχει λοιπόν αρκεί να το θελήσουν οι τροικάνοι αλλά και να το διαπραγματευτεί ο Παπαδήμος, αντί να προσπαθεί με κάθε τρόπο να δεσμεύσει για δεκαετίες τον ελληνικό λαό.

Keywords
Τυχαία Θέματα