“Αφήστε τους νεκρούς να προχωρούν”

Όπως πολύ καλά καταλαβαίνετε η υπόθεση Στουρνάρα και η σύγκρουσή του με την κυβέρνηση έχει πολύ παρασκήνιο. Δεν είναι απλά ότι το Μαξίμου ήθελε να ελέγχει την Αττικής και να κρυφτούν και κάποιοι που εμπλέκονται σε… κακουργηματικές υποθέσεις.

Δεν είναι ότι έπρεπε να παίρνουν δάνεια και εγγυητικές οι Καλογρίτσες αυτής της χώρας και οι κουμπάροι του Σπίρτζη ή του μπάρμπα Αλέκου.

Δεν είναι καν ότι ο Στουρνάρας δεν

είναι ελεγχόμενος, αλλά καλώς ή κακώς λογοδοτεί μόνο στον Μάριο Ντράγκι, κι αυτό ξέρετε ενοχλεί κάτι φελλούς που επιπλέον στην πισίνα του Μαξίμου.

Η σύγκρουση έχει να κάνει με την καθαρή θέση του ΣΥΡΙΖΑ να στοχοποιεί όσους αξίζουν στη χώρα αυτή και δεν είναι δικοί του. Το έκανε και συνεχίζει να το κάνει με τον Σαμαρά. Δεν υπάρχει ανακοίνωση της κυβέρνησης ή της Κουμουνδούρου που να μην περιλαμβάνει τη λέξη «Σαμαράς» και δεν είναι βεβαίως ο παλιός ποδοσφαιριστής της Εθνικής. Έπρεπε με κάθε τρόπο να τον χτυπάνε είτε γιατί το κόμπλεξ κατωτερότητάς τους, τους βγάζει κακία είτε γιατί όταν κάνεις π.χ. σύγκριση του Τσίπρα και του Παππά με τον Σαμαρά τότε φωνάζεις «γ…ω την αδικία που, τι έγκλημα έκανα και πήγα και ψήφισα αυτά τα νούμερα που διαλύουν τη χώρα.

Πόσοι στην Ελλάδα αξίζουν και κάνουν τη δουλειά τους καλά; Πόσοι δεν ενδιαφέρονται για το πολιτικό ή άλλο κόστος που θα έχουν αρκεί μόνο να ωφεληθεί η πατρίδα; Και πόσοι έχουν το μυαλό, το σθένος, τις ικανότητες και κυρίως την πατριωτική διάθεση να ξεσκίζονται 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου να ξεκολλήσει η Ελλάδα από τον βούρκο;

Υπάρχουν 3,4, 5 που θα είχαν όλο το παραπάνω πακέτο; Αυτοί λοιπόν πρέπει να «πεθάνουν» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο μόνος τρόπος άλλωστε να κρύψει κάποιος την ανεπάρκεια ή στην καλύτερη περίπτωση τη μετριότητά του είναι να επιτίθεται στους αποδεδειγμένα άριστους ή στη χειρότερη περίπτωση στους καλούς.

Στη χορεία αυτών των ικανών ανθρώπων μπαίνει και ο Στουρνάρας, είτε κάποιος τον συμπαθεί είτε όχι. Είτε κάποιος τον θεωρεί καλό μυαλό και ικανό να βοηθήσει τη χώρα ή πιστεύει ότι είναι όργανο των ξένων, των τραπεζιτών, τον Ελοχίμ ή των Νεφελίμ. Κανείς λοιπόν δεν αμφισβητεί τις ικανότητές του, αλλά δεν αμφισβητεί και την τιμιότητά του. Ένας άνθρωπος που έχει φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα στην πολιτική και την οικονομία θα μπορούσε να έχει πολλά εκατομμύρια. Τέτοιοι κυκλοφορούν αρκετοί, μέσα κι έξω από τον Κορυδαλλό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως η περιβόητη Ζωή, τους πρώτους μήνες διακυβέρνησής τους, έκαναν φύλλο και φτερό τη ζωή του Στουρνάρα. Τα οικονομικά του, την οικογενειακή του κατάσταση, τ’ αδέρφια, τις κόρες, τη σύζυγο και όποιον άλλον θα μπορούσαν να στριμώξουν. Πέντε δικηγόροι δούλευαν νυχθημερόν για να βρουν έστω μια… απλήρωτη κλήση. Τίποτε, ούτε για τον Στουρνάρα ούτε για την οικογένειά του. Η υπόθεση, όμως, του ΚΕΕΛΠΟ ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να στήσουν σκάνδαλο με την εταιρεία της συζύγου. Παρά την έρευνα, δεν ασκήθηκε καμιά δίωξη, δεν έγινε απολύτως τίποτε, όμως, το σκηνικό είχε στηθεί. Δόθηκε εντολή στην… ανεξάρτητη δικαιοσύνη, έγινε η έφοδος, ο Στουρνάρας κρεμάστηκε στα μανταλάκια. Όμως, έκαναν ένα ακόμη λάθος. Τα έβαλαν με λάθος άνθρωπο. Η μετριότητά τους, η ανυπαρξία τους τους έκανε να είναι απρόσεκτοι. Νομίζουν ότι με τέτοιες βρόμικες επιθέσεις θα ελέγχουν τον διοικητή της ΤτΕ, κι επομένως και το τραπεζικό σύστημα; Λάθος, ο κάθε διοικητής είναι τοποτηρητής της ΕΚΤ στην Ελλάδα και βεβαίως του SSM. Όποιος κι αν ήταν στη θέση του Στουρνάρα και ήταν έντιμος το ίδιο θα έκανε σε μια κυβέρνηση που θέλει να επιβάλει χούντα παντού.

Στην περίπτωση του Στουρνάρα νόμισε το Μαξίμου ότι η αστική του ευγένεια θα τον σταματήσει από… ακραίες κινήσεις. Γελιούνται, όπως γελιούνται κι όσοι νομίζουν ότι ο διοικητής τα βρήκε με τον Τσίπρα και δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορούν να τα βρουν κατ’ αρχάς γιατί δεν έχουν κάτι κοινό. Η σύγκριση σε όλα τα επίπεδα δείχνει αυτό που θέλουμε να πούμε όλοι και κωλυόμαστε. Αλλά θα μπορούσε να πούμε «τι θέλει δίπλα του αυτός ο καημένος που το παίζει πρωθυπουργός»;

Η ουσία είναι μία και την είπαμε στην αρχή. Τα τεμπελόσκυλα της Αριστεράς, οι αιώνιοι φοιτητές, οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων και οι μεγαλωμένοι στις… αρχές του «Θειούλη» Στάλιν δεν μπορούν να αντέξουν όποιον είναι καλύτερος από αυτούς. Και θα κάνουν τα πάντα για να τον βγάλουν από τη μέση. Τι ειρωνεία; Έχουν πέσει σε σκληρόπετσους που δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Και η κυβέρνηση που έκανε το λάθος να τα βάλει μαζί τους, απλά θα το πληρώσει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα