Άδωνις: Mου σηκώνεται η τρίχα όταν ακούω για σενάρια συγκυβερνήσεως ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε σήμερα την Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ και στο Επιμελητήριο Έβρου,

όπου και συναντήθηκε με τονβουλευτή Έβρου της Ν.Δ., Αναστάσιο Δημοσχάκη, τον Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη, καθώς και με στελέχη, φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητας του.

Κατά της διάρκεια ομιλίας του στο Επιμελητήριο Έβρου, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ν.Δ., μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Για τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου:

«Ξέρετε, αυτή η προεκλογική εκστρατεία κινδυνεύει να γίνει αιώνια προεκλογική εκστρατεία. Ένας δημοσιογράφος μου είπε, κινδυνεύετε να είστε οι αιώνιοι υποψήφιοι Πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας. Θα γελάσει το σύμπαν ως υποψήφιοι Πρόεδροι.

Ευτυχώς, προ ολίγου στα γραφεία της ΝΟΔΕ ο υπολογιστής, το tablet δούλεψε. Συνδέθηκε με το σύστημα. Άρα λοιπόν έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για να βεβαιώσουμε ότι την επόμενη Κυριακή θα έχουμε εκλογές, που είναι το πρώτο και το βασικότερο.

Γιατί σε αυτές τις εκλογές, όποιος και να βγει, Νεοδημοκράτης θα είναι. Εγώ ξέρετε αυτήν την εκλογική διαδικασία την είδα από την αρχή σαν γιορτή. Είπα, είναι μία ευκαιρία να εκφράσουμε τις ιδέες μας, να μιλήσουμε με τους Νεοδημοκράτες, τα στελέχη για αυτές τις ιδέες, να ανταλλάξουμε απόψεις, να κάνουμε την πολιτική μας ζύμωση.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Αν βγει κάποιος από τους 4, οι άλλοι 3 φυσικά και θα πειθαρχήσουν και θα πάνε πίσω από αυτόν. Δεν ήμασταν και οι 4 στο ίδιο Κόμμα; Τι μας χωρίζει τώρα που κατεβήκαμε υποψήφιοι;

Για αυτό και θα έχετε διαπιστώσει, ότι προσπαθώ να είμαι πάρα πολύ ενωτικός και πάρα πολύ χαμηλών τόνων. Μάλιστα, μερικοί δημοσιογράφοι τους εντυπωσίασε αυτό, και μου είπαν ότι εσένα σε περιμέναμε να είσαι ο πιο φασαριόζος. Τους λέω εγώ, δεν χαλάω το σάλιο μου για να τσακωθώ με Νεοδημοκράτες. Εγώ τσακώνομαι μόνο με Συριζαίους. Φέρτε μου Συριζαίους να δείτε.

Και μη φοβάστε, ενωμένη θα είναι η Νέα Δημοκρατία. Νεοδημοκράτες είμαστε όλοι. Δεν μας χωρίζει η άβυσσος. Για να είμαστε στο ίδιο κόμμα όλα αυτά τα χρόνια πάει να πει ότι βασικά συμφωνούμε, οι όποιες μεταξύ μας διαφορές είναι μικρές, είναι στα πλαίσια του ενός κόμματος».

Για τα σενάρια συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ

«Εγώ προσωπικά, δεν θέλω καθόλου να ακούω για σενάρια συγκυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας –ΣΥΡΙΖΑ. Και μόνο που το ακούω μου σηκώνεται η τρίχα. Εάν συμβεί αυτό, σας το λέω σήμερα εδώ από την Αλεξανδρούπολη, να ξέρετε θα καταστραφεί και η Ελλάδα και η Νέα Δημοκρατία.

Η Ελλάδα διότι μία τέτοια Κυβέρνηση απλώς δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει και να κάνει απολύτως τίποτα, καθ’ όσον η διαφορά των δύο κόσμωνΝέα Δημοκρατία –ΣΥΡΙΖΑ είναι χαώδης, και άρα τελικά θα δεν θα μπορούσε να ληφθεί καμία απόφαση.

Η Νέα Δημοκρατία φυσικά αν ταυτιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω θα έχει πολιτικό κόστος ανυπερβλήτου μεγέθους που ούτε το φαντάζεστε. Η συγκυβέρνηση με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό. Εύχομαι να μην το ζήσουμε και εύχομαι ο επόμενος Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας όποιος και να είναι να μην διανοηθεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Λοιπόν, άρα, η εκλογική διαδικασία της άλλης Κυριακής αρχίζει να έχει πολύ μεγάλη σημασία, αρχίζει να έχει τεράστια σημασία και ελπίζω να έχουμε συμμετοχή».

Νωρίτερα, κατά τη Συνέντευξη Τύπου στη ΝΟΔΕ Αλεξανδρούπολης, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

Για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο

«Ζούμε πολιτικά τις πιο απίθανες στιγμές που θα μπορούσε κανένας να φανταστεί. Η Κυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου, δύο πολιτικών που έκαναν καριέρα υβρίζοντας τα ξένα funds και τους γύπες του διεθνούς κεφαλαίου αποφάσισαν να παρουσιάσουν ως επιτυχία ότι παραδίδουν στα ξένα head funds τα επιχειρηματικά δάνεια».

Για τους αγρότες και τις επιδοτήσεις

«Ο αγροτικός κόσμος της χώρας, που στήριξε το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτή είναι η αλήθεια, διαπιστώνει ότι ακόμα και οι αγροτικές επιδοτήσεις, που πάντα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου είχαν καταβληθεί οι μισές και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου γινόταν η πλήρης εκκαθάρισή τους, τώρα και με παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις του Υπουργού, μόλις το 40%, το 45% βία, των επιδοτήσεων έχει δοθεί με πολλά λάθη στις τερματικές καταγραφές, όπως αποδεικνύουν διαμαρτυρίες χιλιάδων αγροτών ανά τη χώρα, και με άγνωστη την ημερομηνία εκκαθάρισης και καταβολής του υπολοίπου 55% του ποσού για πρώτη φορά στην ιστορία καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων.

Και αυτό συμβαίνει σε ένα αγροτικό χώρο που αγωνιά γιατί μέσα στις πρώτες μέρες του 2016 έρχεται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά τους αγρότες, τα αγροτικά εισοδήματα με τεράστια αύξηση της φορολογίας του δημιουργώντας αυξητικές συνθήκες για το αν πραγματικά θα μπορέσει να επιβιώσει η πρωτογενής παραγωγή στην πατρίδα μας».

Για τους διοικητές των νοσοκομείων

«Τι σχέση μπορεί να έχει η Νέα Δημοκρατία με ένα κόμμα που «αξιολογεί» τους διοικητές των νοσοκομείων με τον τρόπο που τους αξιολόγησε ο ΣΥΡΙΖΑ; Ξέρετε ότι έχει διαπράξει παρανομία ο κύριος Ξανθός;

Εγώ δεσμεύομαι, μην έχετε καμία αμφιβολία, αν γίνω Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και αύριο Πρωθυπουργός, ότι σε όλες τις δίκες όπου οι διοικητές των νοσοκομείων θα διεκδικούν και θα κερδίζουν ο ένας μετά τον άλλον αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο γιατί παραβιάστηκε το συμβόλαιο που τους είχε υπογράψει η ελληνική πολιτεία χωρίς να τηρηθεί ο τότε νόμος, να σταθώ δίπλα τους. Θα βάλω τον κύριο Ξανθό, τον κύριο Πολάκη και τον κύριο Τσίπρα να πληρώσουν τα λεφτά από την τσέπη τους».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα