Αχτσιόγλου: Διάλειμμα από τη “σκληρή διαπραγμάτευση” για ... τσιπουράκια

Την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ευρισκόμενος στην “επετειακή” -πλην, όμως, κρίσιμη- Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, έκανε λόγο για ευρωπαϊκό κοινωνικό και εργασιακό κεκτημένο, η υπουργός Εργασίας του, Έφη Αχτσίογλου, έκανε μια μικρή “ανάπαυλα” από τη “σκληρή διαπραγμάτευση” με την τρόϊκα για το θέμα των εργασιακών.

Ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, το ηλιόλουστο

μεσημεράκι, αρκετά μετά τη λήξη της παρέλασης, με μια παρέα πέντε – έξι Συριζαίων, εθεάθη σε ένα καφέ ουζερί, στο Κουκάκι. Με σεμνό ντύσιμο, μπλουτζινάκι, πουκαμισάκι με ρίγες και σχετικά ψιλοτάκουνα μποτάκια, η παρουσία της δεν θύμιζε τίποτα από τις εμφανίσεις που κάνει στο “Χίλτον”, στη “διαπραγμάτευση” με τους δανειστές, με αυστηρό ταγεράκι και ψιλοτάκουνη γόβα. Το, δε, στυλ της δεν είχε τίποτα από το γνωστό, επιτηδευμένο που παίρνει, αυτό της υπουργού, για τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές. Αντίθετα, πέρναγε απαρατήρητη, και, ίσως οι περισσότεροι θαμώνες του καφενείου ούτε καν που κατάλαβαν ότι επρόκειτο για την υπουργό Εργασίας. Πόσο μάλλον, αφού δεν υπήρχε ούτε δίπλα της, ούτε και εκεί κοντά κάποιος αστυνομικός με πολιτικά που να την συνοδεύει. Πάντως, δεν υπήρξε κανείς θαμώνας ή περαστικός που να την πλησίασε, είτε για να την αποδοκιμάσει είτε για να την συγχαρεί και να της μιλήσει. Κοντολογίς, ουδόλως έδινε την εντύπωση κάποιου πολιτικού και πολύ περισσότερο υπουργού. Μάλλον, για να πούμε την “κακία” μας, έμοιαζε με μέλος δεκαπενταμελούς που ήταν με την παρέα της για ... τσιπουράκια.

Για να πούμε, πάντως, και του στραβού το δίκιο, ανεξαρτήτως αν περνούσε απαρατήρητη η κ.Αχτζιόγλου ή όχι, απειροελάχιστοι πολιτικοί θα τολμούσαν να βγουν έτσι ... χαλαρά και να πιουν τον καφέ τους ή το τσιπουράκι τους, στην εποχή των μνημονίων. Οι περισσότεροι από όλα τα κόμματα, και βέβαια οι Συριζαίοι, εμφανίζονται με στρατιά αστυνομικών στις εξόδους τους, και δεν κινούνται παρά μόνον στην ασφαλή “ζώνη” Κολωνακίου – Βουλής. Άσε που πολλοί από αυτούς βγάζουν καντήλες όταν βρεθούν μαζί με τον λαουτζίκο. Εμείς πιστεύαμε, βέβαια, ότι η υπουργός Εργασίας, όπως και όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, δουλεύουν νυχθημερόν για να διαμορφώσουν τα σχέδια της τακτικής και της στρατηγικής τους στη διαπραγμάτευση, και ότι είναι τόσο δουλευταράδες που δεν ξοδεύουν ούτε λίγο από το χρόνο τους για να απολαύσουν τη λιακάδα μια μέρα αργίας. Ας είναι, όμως. Ελπίζουμε, μετά από αυτό το εορταστικό διάλειμμα, η κ.Αχτσιόγλου να πήρε δυνάμεις και να επανακάμψει δριμύτερη στη “διαπραγμάτευση” για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού που, αν και όποτε έχει δουλειά, αμείβεται με 500 – 600 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα